Suomen Kirjainstituutti

Suomen Kirjainstituutti on valtakunnallinen kirjallisuuskentän innostaja, joka lisää kirjallisuuden alan näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemisen ja lukemisen tasa-arvon merkitystä.

 

 

 

Suomen Kirjainstituutti on valtakunnallinen kirjallisuuskentän innostaja, joka lisää kirjallisuuden alan näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemisen ja lukemisen tasa-arvon merkitystä. Toimintamme suuntautuu etenkin kirjallisuuskasvattajien ja lukemisen innostajien työn tukemiseen.

Teemme tiivistä yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa ja levitämme toiminnasta syntyneitä malleja ja opetusmateriaaleja valtakunnallisesti. Meidät tunnetaan etenkin pakohuonepedagogiikkaa hyödyntävistä kirjallisuuskasvatusmalleistamme.

Järjestämme vuosittain tapahtumia ja koulutuksia yksin ja yhdessä muiden kanssa.

Opetusmateriaalit

Huvia ja hyötyä kouluun ja kotiin

Tuotamme kirjallisuusteemaisia opetusmateriaaleja koulujen, kotien ja päiväkotien tarpeisiin.

Opetusmateriaaleihin


Koulutukset

Miten pakopelejä voi hyödyntää opetuksessa?

Suomen Kirjainstituutin koulutukset antavat avaimia ja inspiraatiota opettajille, kasvatus- ja museoalan toimijoille ja lukemisen edistäjille.

Järjestämme vuosittain kirjallisuuskasvatuksen täydennyskoulutuksen jostakin ajankohtaisesta teemasta. Kysy myös räätälöityä koulutusta organisaatiosi tarpeisiin!

Tutustu koulutuksiimme


Kumppanuudet

Lukeva Pirkanmaa -verkosto

Kirjainstituutti tekee tiivistä yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Pitkäaikainen kummikoulumme on Marttilan koulu ja lukuvuonna 2021–2022 kummipäiväkotinamme toimivat Ulpun ja Tipulan päiväkotiyksiköt Sastamalassa.

Koordinoimme ja kehitämme kirja-alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Lukeva Pirkanmaa -verkosto toimii lukemisen edistämiseksi Pirkanmaalla. Ryhmässä on mukana sekä yksityisiä henkilöitä että edustajia kirjastoista, kirjakaupoista, kustantamoista, kirjamuseoista, kouluista ja muista kirja-alan toimijoista.

Lukeva Pirkanmaa -verkosto