Suomen Kirjainstituutti

Suomen Kirjainstituutti on valtakunnallinen kirjallisuuskentän innostaja, joka lisää kirjallisuuden alan näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemista ja lukemisen tasa-arvoa. Toimintamme suuntautuu etenkin kirjallisuuskasvattajien ja lukemisen innostajien työn tukemiseen.

Teemme tiivistä yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa sekä tuotamme kirjallisuuskasvatuksellista materiaaleja kasvattajien käyttöön. Viime vuosina olemme kehittäneet erityisesti pelillisyyttä ja yhdessäoppimista hyödyntäviä kirjallisuuskasvatusmenetelmiä ja -materiaaleja.

Suomen Kirjainstituutti järjestää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa vuosittain kirjallisuutta ja lukemista esille tuovia tapahtumia eri yleisöille: esimerkiksi kirjailijavierailuita, lentopallon mestaruusliigan Kirjapeli sekä Lukeva Pirkanmaa -verkoston tempaukset.

Varhaiskasvattajille ja opettajille suunnattujen täydennyskoulutusten kautta jaamme tietoa uusista kirjallisuuskasvatuksellista menetelmistä päiväkoteihin, kouluihin ja kirjastoihin.

 

 

Lukuintoa pelaamalla!

Lainattavat opetusmateriaalit

Suomen Kirjainstituutin lainattavat pakopelit ovat hauska ja toiminnallinen tapa tutustua kirjallisuuteen! Pakohuonepedagogiikkaa ja kirjallisuuskasvatusta yhdistävät pelit tarjoavat osallistavan ja elämyksellisen tavan innostua kirjoista ja lukemisesta. Kirjainstituutin pelit soveltuvat eri-ikäisille kohderyhmille:

Koulutukset

Miten pakopelejä voi hyödyntää opetuksessa?

Suomen Kirjainstituutin koulutukset antavat avaimia ja inspiraatiota opettajille, kasvatus- ja museoalan toimijoille ja lukemisen edistäjille.

Järjestämme vuosittain kirjallisuuskasvatuksen täydennyskoulutuksen jostakin ajankohtaisesta teemasta. Kysy myös räätälöityä koulutusta organisaatiosi tarpeisiin!

Tutustu koulutuksiimme


Opetusmateriaalit

Huvia ja hyötyä kouluun ja kotiin

Tuotamme kirjallisuusteemaisia opetusmateriaaleja koulujen, kotien ja päiväkotien tarpeisiin.

Opetusmateriaaleihin


Kumppanuudet

Lukeva Pirkanmaa -verkosto

Kirjainstituutti tekee tiivistä yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Pitkäaikainen kummikoulumme on Marttilan koulu ja lukuvuonna 2021–2022 kummipäiväkotinamme toimivat Ulpun ja Tipulan päiväkotiyksiköt Sastamalassa.

Koordinoimme ja kehitämme kirja-alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Lukeva Pirkanmaa -verkosto toimii lukemisen edistämiseksi Pirkanmaalla. Ryhmässä on mukana sekä yksityisiä henkilöitä että edustajia kirjastoista, kirjakaupoista, kustantamoista, kirjamuseoista, kouluista ja muista kirja-alan toimijoista.

Lukeva Pirkanmaa -verkosto