LUOKKARETKET

Hauska päivä Sastamalan Kirjakorttelissa!

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin luokkaretkitarjonnasta löytyy ohjelmaa eri-ikäisille koululaisille. Tarjoamme koululaisryhmille opastuspalveluitamme, hauskoja työpajoja sekä räätälöityä kierrosta Pako museosta 3 – Kirja pelastaa! -pakohuoneeseen. Museoon on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille ja opettajille.

Pakohuone

Elämyksellinen luokkaretki

Pakohuone: Pako museosta 3 – Kirja pelastaa!

Elämyksellinen luokkaretki -kokonaisuus sisältää Pako museosta 3 – Kirja pelastaa!  pakohuonepelin sekä opastetun kierroksen Pukstaavin päänäyttelyssä. Pakohuoneessa seikkaillaan 2–6 henkilön ryhmissä. Pelin kesto noin 1h.

Opastetulla kierroksella tutustutaan oppaan johdolla osaan päänäyttelyn kiinnostavista teemoista. Opastus toteutetaan ryhmissä ja se kohdennetaan teemoiltaan ja tavoiltaan ikäryhmälle sopivaksi.

Kokonaisuus sisältää myös hetken vapaata kiertelyaikaa näyttelyssä.

Kenelle: 3.–6. lk., 7.–9. lk., toinen aste

Ryhmän suosituskoko: max. 25 henkeä

Kesto: 120min (2h)

Hinta: 60 e / ryhmä. Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Lue lisää

Opastukset

Koululaisopastus

Toiminnallisella ja vuorovaikutteisella koululaisopastuksella tutustutaan oppaan johdolla valinnan mukaan joko Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tai Sastamalan seudun museon näyttelyyn. Koululaisopastus kohdennetaan teemoiltaan ja tavoiltaan ikäryhmälle sopivaksi. Opastus tukee opetussuunnitelmaa ja sen laaja-alaisen osaamisen tavoitteita. Tutustu täältä tarkemmin opastusten sisältöihin! (pdf)

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Pukstaavin opastuksella sukelletaan suomalaisen kirjan kiehtovaan yli 500-vuotiseen historiaan ja tarinaan! Minkälaisia olivat ensimmäiset kirjapainokoneet? Miltä näyttivät varhaisimmat lastenkirjat? Entä millaisia kirjoja nuorille on ollut tarjolla eri aikoina?

Sastamalan seudun museo

Sastamalan seudun museon vaihtuva näyttely ”Kotiseutumme kuvaajat – Valokuvia ja tunnelmia menneiltä vuosikymmeniltä” johdattaa pohtimaan kuvien kertomia tarinoita. Mitä kuvat kertovat entisajan elämästä? Millaisia tunteita ja tunnelmia kuvista voidaan löytää? Entä miten valokuvaus on kehittynyt?

Kenelle: 0.–2. lk, 3.–6. lk., 7.–9. lk., toinen aste

Ryhmän suosituskoko: max. 25 henkeä

Kesto: 45 min

Hinta: 40 e / ryhmä. Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Lue lisää

Opastukset

Kadonneet alushameet -seikkailuopastus

Myrsky on puhaltanut isoäidin värikkäät alushameet taivaan tuuliin. Lähde hauskalle lasten seikkailuopastukselle Pukstaaviin kirjailija Pekka Vuoren sadun innoittamana! Kirjan tarina kulkee mukana kierroksen ajan – mihin hameet oikein ovat joutuneet? Löydämmekö ne yhdessä?

Kenelle: 0.–2. lk. sekä varhaiskasvatus

Ryhmän suosituskoko: max. 25 henkeä

Kesto: 45 min

Hinta: 40 e /ryhmä. Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Lue lisää

Työpajat

Työpaja lapsille ja nuorille

Eri-ikäisille lapsille ja nuorille sopivassa työpajassa jokainen pääsee itse tekemään ja taiteilemaan. Käsillä tekeminen tuo iloa ja onnistumisen kokemuksia kaikenikäisille! Työpaja sisältää vierailun näyttelyssä. Työpajan kokonaisuus kohdennetaan ikäryhmälle sopivaksi.

Sivusyöppö-työpaja

Sivusyöppö -työpajassa jokainen pääsee askartelemaan itselleen oman veikeän kirjanmerkin. Ohjeiden avulla saat taiteltua tämän hauskan hahmon – miltä näyttää juuri sinun Sivusyöppösi? Työpajan aluksi tutustutaan Pukstaavin päänäyttelyn Kirja lukijan kotona -teemaosioon ja pohditaan lukemista ennen ja nyt. Miten kirjoja on säilytetty ja kuka niitä on lukenut? Entä millaisia ovat kirjat ja lukemisen tavat tänä päivänä?

Kenelle: 0.–2. lk, 3.–6. lk., 7.–9. lk., toinen aste

Ryhmän suosituskoko: max. 25 henkeä

Kesto: 45 min

Hinta: 40 e/ ryhmä. Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Opastus + työpaja

Yhdistämällä opastuksen ja työpajan saat enemmän irti vierailustasi Kirjakorttelissa!

Kesto: yht. 90 min (45 min + 45 min)

Hinta: 80 e / ryhmä – tarjous 29.2. saakka 60 e / ryhmä! Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Suomalaisen kirjan tarina

Inkunaabelista sähkökirjaan

Pukstaavin päänäyttely kertoo suomalaisen kirjan 500-vuotisen tarinan innostavasti, ajatuksia herätellen ja erilaiset kävijät huomioiden. Kirjojen tuotantoa, välitystä ja vastaanottoa ennen ja nyt käsitellään ihmisten kautta.

Näyttely havainnollistaa, miten keskeinen rooli kirjoilla on ollut ja on edelleen suomalaisessa yhteiskunnassa ja meidän kaikkien arjessa. Kävijät voivat katsoa, koskea, kuunnella, tuntea ja osallistua. Näyttelyssä lähes kaikkeen saa koskea!

Museon infosta löytyvät koululaisryhmille suunnitellut hauskat suunnistustehtävät, joiden  avulla voitte tutustua Inkunaabelista sähkökirjaan -näyttelyyn.