LUOKKARETKET

Hauska päivä Sastamalan Kirjakorttelissa!

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin luokkaretkitarjonnasta löytyy ohjelmaa eri-ikäisille koululaisille. Tarjoamme koululaisryhmille opastuspalveluitamme sekä ohjattua kierrosta Pako museosta 3 – Kirja pelastaa! -pakohuoneeseen. Museoon on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille ja opettajille.

Pakohuone

Pako museosta 3 – Kirja pelastaa!

Pitääkö luokkasi seikkailuista? Pukstaavin uusi pakohuone vie pelaajat kirjojen maailmaan ja jännittävien tehtävien äärelle. Pakohuoneessa pääsette hauskalla tavalla näkemään, mihin kaikkeen kirjoja tarvitaankaan. Ratkaiskaa pulmat annetussa ajassa ja kerätkää ryhmällenne huippupisteet. Tässä pelissä kirja pelastaa teidät!

Pakohuoneessa seikkaillaan 2–6 henkilön ryhmissä.
Suositusikä 9 vuotta.

Uusi pakopeli varattavissa ryhmille 25.4.2023 alkaen.

Ohjattu kierros pakohuoneeseen ja Pukstaavin päänäyttelyyn:
Hinta: 50 €/ryhmä
Kesto: 1–1,5 h ryhmän koosta riippuen

Lue lisää

Koululaisopastus

Oivalla ja ylläty kirjan kotona!

Koululaisopastuksella nähdään, kuinka kirjoja on tehty eri aikoina, tutkitaan ensimmäistä suomalaista kirjapainoa, tarkastellaan lasten- ja nuortenkirjojen kehitystä sekä pohditaan kirjan paikkaa suomalaisten kodeissa ennen ja nyt.

Ikäsuositus ala- ja yläkoulut, toisen asteen opetus

Ryhmän suosituskoko max. 20 hlöä tai koululuokka

Kesto 45 min

Hinta 35 € / ryhmä, alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Lue lisää

Koululaisopastus

Sukellus esihistoriaan!

Opastus Sastamalan seudun museon Kivinen kipinä -näyttelyyn. Näyttely esittelee esihistoriallista aikaa Suomessa ja Euroopassa sastamalalaisten paikkojen, kiinnostavien löytöjen, tutkimuksen ja harrastuksen näkökulmista. Löydätkö seiniin kätketyt kalliomaalaukset?

Ikäsuositus ala- ja yläkoulut, toisen asteen opetus

Ryhmän suosituskoko max. 20 hlöä tai koululuokka

Kesto 30 min

Hinta 35 € / ryhmä, alle 18-vuotiaat eivät tarvitse pääsylippua (myös ryhmien ohjaajat ilmaiseksi).

Lue lisää

Suomalaisen kirjan tarina

Inkunaabelista sähkökirjaan

Pukstaavin päänäyttely kertoo suomalaisen kirjan 500-vuotisen tarinan innostavasti, ajatuksia herätellen ja erilaiset kävijät huomioiden. Kirjojen tuotantoa, välitystä ja vastaanottoa ennen ja nyt käsitellään ihmisten kautta.

Näyttely havainnollistaa, miten keskeinen rooli kirjoilla on ollut ja on edelleen suomalaisessa yhteiskunnassa ja meidän kaikkien arjessa. Kävijät voivat katsoa, koskea, kuunnella, tuntea ja osallistua. Näyttelyssä lähes kaikkeen saa koskea!

Museon infosta löytyvät koululaisryhmille suunnitellut hauskat suunnistustehtävät, joiden  avulla voitte tutustua Inkunaabelista sähkökirjaan -näyttelyyn.