Koulut ja päiväkodit

Opetusmateriaalit

Museot ja Kirjainstituutti kannustavat oppimaan ja tarjoavat opetusmateriaaleja kouluille, päiväkodeille ja koteihin. Materiaalit sisältävät runsaasti taustatietoa, valmiita tehtäväpohjia sekä toiminnallisia ideoita opetuksen tueksi.

Pukstaavin ja Kirjainstituutin opetusmateriaalien teemoina on mm. sadut, kirjakulttuuri ja pakohuonepedagogiikka.

Sastamalan seudun museon opetusmateriaalit välittävät paikallishistoriaan ja kulttuuriperintöön liittyvää tietoa sekä tarinoita.


Lukemaan innostaminen

Lue mulle! - Sastamalan lukemisen malli

Sastamalan lukemisen malli tukee varhaiskasvatus- sekä esi- ja alkuopetusikäisten lasten lukemista kotona ja koulussa. Kasvatusalan ammattilaisten kanssa yhteistyössä kehitetyt opetusmateriaalit ja toimintamallit ovat kaikkien vapaassa käytössä.

Lue lisää

Esi- ja alkuopetukseen

Kadonneen Tupsun arvoitus -pulmapeli

Kukka etsii kadonnutta Tupsua. Voisivatko pulmasalkkujen sisällöt auttaa mysteerin ratkomisessa? Pakopelimainen lasten pulmapeli vie pelaajat lastenkirjojen kuvituksen ihmeelliseen maailmaan!

Suomen Kirjainstituutin lainattava pienten koululaisten pakopeli sukeltaa lastenkirjallisuuteen. Pakohuonepedagogiikkaa ja kirjallisuuskasvatusta yhdistävän pulmapelin keskiössä ovat lastenkirjojen kuvitukset ja satujen maailma!

Lainaa nyt

Yläkouluun ja toiselle asteelle

Murhamysteeri-pakopeli

Helsingin Tähtitorninmäeltä on löytynyt ruumis, ja epäilty murhaaja on vangittu. Koululta paljastuu epäillyn salainen piilopaikka, jossa käy ilmi tämän syvä intohimo kotimaisia dekkareita kohtaan. Rikostutkijat eivät kuitenkaan löydä murha-asetta, ja epäilty joudutaan vapauttamaan hetkenä minä hyvänsä. Auta selvittämään murhamysteeri!

Lainaa nyt