Sastamalan seudun museo

Sastamalan seudun museo on vireä, 90-vuotias kulttuurihistoriallinen museo, joka tallentaa ja esittelee paikkakunnan historiaa. Meidät tunnetaan luotettuna kumppanina: teemme kulttuuriperinnetyötä yhdessä paikallisyhteisön kanssa, osallistavasti ja saavutettavasti.

Ylläpidämme ja vahvistamme Sastamalan seudun nykyisten ja tulevien asukkaiden ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään. Näyttelymme tarjoavat näköaloja paikkakunnan monipuoliseen menneisyyteen koskettavasti ja kiinnostavasti. Järjestämme myös tapahtumia, palveluita ja toimintaa kulttuuriperinnön parissa.

Museon koti on viehättävä 130-vuotias Tornihuvila, joka sijaitsee Sastamalan historiallisessa Kirjakorttelissa. Museon oma kauppa palvelee kävijöitä museon aukioloaikoina. Pihapiiristä löytyy myös sisarmuseomme Pukstaavi laadukkaine palveluineen, sekä vehreä perinnepuutarha.

Kirjakorttelista löydät myös lasten suosikkikohteen Herra Hakkaraisen talon, Kulttuuritalo Funkkiksen sekä kirjanystävän suosikit Tyrvään kirjakaupan ja Kirjakellarin. Samalla museolipulla pääsee myös Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin.

Tule meille

Aukioloajat

  • Museo on avoinna kesäkaudella 1.6.–15.8. ma–su 10–17
  • Talvikaudella 16.8.–31.5. ti–la 10–16 ja kulttuuritorstaisin klo 10–18

Pääsyliput

  • Sastamalan seudun museoon ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin pääsee samalla pääsylipulla.
  • Liput 4€ / 8€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
  • Museokortti käy.

Osoite

Sastamalan seudun museo (Tornihuvila)
Marttilankatu 12
38200 Sastamala

Osallistava museotyö

Ryhdy museon kyläkumppaniksi!

Sastamalan seudun museo tekee vuosittain yhteisen dokumentointi- ja tallennusprojektin paikallisen yhdistyksen tai muun yhteisön kanssa. Kyläkumppanitoiminnan lähtöajatuksena on, että talletettavan ja esille tuotavan kulttuuriperinnön aihe tai teema syntyy kyläläisten tai esimerkiksi paikallisen yhdistyksen omasta aloitteesta.

Lue lisää

Kumppanuudet

Paikallismuseoverkosto

Sastamalan seudun museo kokoaa yhteen Sastamalan kotiseutumuseot, teemamuseot, yksityisten kokoelmien omistajat ja museotoiminnan käytännöistä kiinnostuneet. Verkosto tarjoaa tietoa ja vertaistukea kokoelma- ja näyttelytyön arkeen.

Lue lisää

Museovierailun ABC

Opastus syventää museovierailun

Opastukset

Verkkoarkisto

Tutki alueen historiaa Topoteekissa

Topoteekki-verkkoarkistossa julkaistaan paikallista kulttuurihistoriaa kuvien, videoiden, äänien ja tekstien muodossa. Kotiseutumme historiasta kertova aineisto on pääosin yksityishenkilöiden omistamaa ja sitä tallennetaan arkistoon yhdessä yleisön kanssa Kyläkumppani-toiminnan yhteydessä.

Topoteekkiin

Museon historia

Museotoimintaa Sastamalassa vuodesta 1932

Tammisen makasiinista Tornihuvilaan – tutustu museon historiaan.

Lue museon historiasta