Suomen Kirjainstituutti

 

Suomen Kirjainstituutti on valtakunnallinen kirjallisuuskentän innostaja, jonka tehtävä on lisätä kirjallisuuden näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemista ja lukemisen tasa-arvoa. Kirjainstituutti edistää lasten ja nuorten lukuintoa tarjoten kasvattajille opetusmateriaalia, uudenlaisia menetelmiä sekä koulutuksia kirjallisuuskasvatukseen liittyen. Varhaiskasvattajille ja opettajille suunnattujen täydennyskoulutusten kautta jaamme tietoa lukuinnostamisesta päiväkoteihin, kouluihin ja kirjastoihin.

Teemme tiivistä yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa sekä tuotamme monipuolisia materiaaleja kasvattajien käyttöön. Olemme kehittäneet yhdessä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin kanssa erityisesti pelillisyyttä ja yhdessäoppimista hyödyntäviä lukuinnostamisen menetelmiä ja -materiaaleja.

Suomen Kirjainstituutti järjestää  vuosittain erilaisia lukemista ja kirjallisuutta esille tuovia tapahtumia kuten kirjailijavierailuita, pop up -pakopelejä sekä yhteistyössä lentopallon mestaruusliigajoukkueen VaLePan kanssa urheilua ja kirjallisuutta yhdistävän Kirjapelin.

 

 

Lukuintoa pelaamalla!

Lainattavat opetusmateriaalit

Suomen Kirjainstituutin lainattavat pakopelit ovat hauska ja toiminnallinen tapa tutustua kirjallisuuteen! Pakohuonepedagogiikkaa ja kirjallisuuskasvatusta yhdistävät pelit tarjoavat osallistavan ja elämyksellisen tavan innostua kirjoista ja lukemisesta. Kirjainstituutin pelit soveltuvat eri-ikäisille kohderyhmille:

Koulutukset

Miten pakopelejä voi hyödyntää opetuksessa?

Suomen Kirjainstituutin koulutukset antavat avaimia ja inspiraatiota opettajille, kasvatus- ja museoalan toimijoille ja lukemisen edistäjille.

Järjestämme täydennyskoulutuksia ajankohtaisista kirjallisuuskasvatukseen liittyvistä teemoista. Kysy myös räätälöityä koulutusta organisaatiosi tarpeisiin!

Tutustu koulutuksiimme


Opetusmateriaalit

Huvia ja hyötyä kouluun ja kotiin

Tuotamme kirjallisuusteemaisia opetusmateriaaleja koulujen, kotien ja päiväkotien tarpeisiin.

Opetusmateriaaleihin


Kumppanuudet

Lukeva Pirkanmaa -verkosto

Koordinoimme ja kehitämme kirja-alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Lukeva Pirkanmaa -verkosto toimii lukemisen edistämiseksi Pirkanmaalla. Ryhmässä on mukana sekä yksityisiä henkilöitä että edustajia kirjastoista, kirjakaupoista, kustantamoista, kirjamuseoista, kouluista ja muista kirja-alan toimijoista.

Lukeva Pirkanmaa -verkosto