Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon tapahtumat ja näyttelyt esittelevät suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa. Päänäyttely Inkunaabelista sähkökirjaan kertoo esimerkiksi suomalaisten kotien kirjahyllyistä, 1600-luvun kirjanpainajien maailmasta sekä mielenkiintoisista kirjailijakohtaloista. Vaihtuvissa näyttelyissä aiheina ovat mielenkiintoiset kirjakulttuurin ilmiöt ja ihmiset. Päänäyttelyn helmiin kuuluu 1400-luvulla painettu Psalterium, kehtopainate, jonka värikäs historia vie Lyypekistä Sastamalan Pyhän Olavin kirkkoon.

Viihtyisät kahvila Pukstaavi ja Pukstaavin museokauppa palvelevat kävijöitä museon aukioloaikoina. Järjestämme kirjakulttuuritapahtumia ympäri vuoden paikallisesti, valtakunnallisesti ja virtuaalisesti. Kaunista tapahtumasalia voit myös vuokrata omien juhlien, kokousten, tai muiden tilaisuuksien järjestämiseen. Luonnonkaunis perinnepuutarha tarjoaa ihailtavaa ja mukavan oleskelupaikan kesäsäällä.

Kirjan kotina toimii 100-vuotias Bäckmanin talo, joka sijaitsee Sastamalan historiallisessa Kirjakorttelissa.
Pukstaavin ympäristöstä, sympaattisesta Kirjakorttelista löydät myös sisarmuseomme Sastamalan seudun museon, lasten suosikkikohteen Herra Hakkaraisen talon, Kulttuuritalo Funkkiksen sekä kirjanystävän suosikit Tyrvään kirjakaupan, Kirjakellarin, Antikvariaatti Tyrwään ja Tyrvään Prykin.

Samalla museolipulla pääsee myös Sastamalan seudun museoon.

Tule meille

Aukioloajat

  • Kesäkaudella 1.6.–15.8. ti–su 10–17
  • Talvikaudella 16.8.–31.5. ti–la 11–16 ja kulttuuritorstaisin klo 11–18

Pääsyliput

  • Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon pääsee samalla pääsylipulla.
  • Liput 6 € / 8 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
  • Museokortti käy.

Osoite

Pukstaavi
Marttilankatu 12
38200 Sastamala

 

Katso myös

Hengähdä hetki

Kahvila Pukstaavi

Kehitämme uutta

Hankkeet

Elämyksen syventää opastus

Opastukset

Järjestä juhlasi meillä!

Varaa tapahtumasali

Museon historia

Apteekkarin talossa

Pukstaavi sijaitsee vanhassa apteekkirakennuksessa Sastamalan Marttilankadulla. Talon rakennutti apteekkari O. A. Bäckman vuonna 1920 asuin- ja liiketiloiksi itselleen ja perheelleen.

Lue museon historiasta