Kadonneen Tupsun arvoitus -pulmapeli


Kenelle: Esi- ja alkuopetus

Kukka etsii kadonnutta Tupsua. Voisivatko pulmasalkkujen sisällöt auttaa mysteerin ratkomisessa? Pakopelimainen lasten pulmapeli vie pelaajat lastenkirjojen kuvituksen ihmeelliseen maailmaan!

Suomen Kirjainstituutin lainattava pienten koululaisten pakopeli sukeltaa lastenkirjallisuuteen. Pakohuonepedagogiikkaa ja kirjallisuuskasvatusta yhdistävän pulmapelin keskiössä ovat lastenkirjojen kuvitukset ja satujen maailma. Osallistavan ja elämyksellisen pelin tarkoituksena on lisätä lukuintoa sekä tarjota oppilaille hauskaa yhdessä tekemistä kirjallisuuden parissa!

Peli on suunniteltu tukemaaLapsi katsoo leikkikaukoputkeen. Lattialla on pulmasalkku, jonka yksi luukku on auki.n erityisesti 1. luokan suomen kielen ja kirjallisuuden opintoja, mutta se toimii myös muilla esi- ja alkuopetuksen luokilla. Toiminnallinen peli innostaa lapset tutkimaan kirjojen ja kuvistustaiteen maailmaa, ja pelaaminen luo edellytyksiä yhdessä oppimiseen ja monilukutaidon kehittymiseen.

Peli on suunniteltu, niin että sen voi pelata yhden oppitunnin aikana. Kadonneen Tupsun arvoitus -peli on suunniteltu helposti liikuteltavaksi ja paketin mukana opettaja saa kuvalliset käyttöohjeet sekä qr-koodin avulla katsottavan opastuvideon.

Peliä voi pelata yhtäaikaa 1-4 pienryhmää (2-6 oppilasta). Jokainen pienryhmä saa oman pulmasalkun ratkottavakseen. Pulmasalkkujen luukkujen alta paljastuvat vihjeet paljastavat nelinumeroisen koodin, jolla salkku saadaan auki. Pelirekvisiitta auttaa pulmien ratkomisessa. Jokaisen pulmasalkun sisältä paljastuu kirja, joka auttaa ”mysteerilaatikon” avaamisessa.

Pakopelin suunnittelussa on tehty yhteistyötä Tampereen perusopetuksen opettajien kanssa. Pakohuonepedagogiikkaa ja kirjallisuuskasvatusta yhdistävän pulmapelin keskiössä ovat lastenkirjojen kuvitukset ja satujen maailma.

Hinta: 65€/vko (sis. alv. 24%) + kuljetuskustannukset tai nouto Sastamalasta.

Lisätiedot ja varaukset

Mari Immonen
intendentti
p. 050 313 1411
mari.immonen@pukstaavi.fi

Peruutusehdot: Voit perua varauksen veloituksetta 7 päivää ennen laina-ajan alkua. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % lainahinnasta.