Suomen Kirjapääkaupungin helmi

Sastamalan Kirjakortteli

Sastamalan kirjallisen kulttuurin juuret ovat vahvat. Paikkakunnalla ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhä edelleen myös monet kirjallisuuden ja lukutaidon ammattilaiset ja edistäjät, kuten suomen kirjakielen kehittäjät Antero Varelius ja Antti Lizelius, runoilija Kaarlo Sarkia, kuvittaja Rudolf Koivu sekä kirjailija-kuvittajat Pekka Vuori, Mauri Kunnas, Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Sastamalassa aloitettiin Suomen ensimmäisen paikallislehden, Tyrvään Sanomien, julkaiseminen vuonna 1894. Yksi suurimmista teematapahtumista on vuodesta 1985 järjestetty Vanhan kirjallisuuden päivät.  Vuoden 2013 alussa Sastamalan kaupunki julistautui Suomen kirjapääkaupungiksi.

Keskustassa sijaitsevan Marttilankadun pohjoispäähän on syntynyt kirjatoimijoita yhdistävä Kirjakortteli, josta löytyy Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon lisäksi peräti viisi kirjakauppaa sekä muita kirjanystävän suosikkikohteita!

uusi opastus

Kiehtova Kirjakortteli 

Nauti Sastamalan Kirjakorttelin idyllisestä tunnelmasta ja tutustu oppaan johdolla paikallisiin kirjakulttuurin helmiin. Korttelia halkovalla Marttilankadulla on parinsadan metrin matkalla viisi kirjakauppaa ja kaksi museota. Tämä historiallinen postitie on oikea kirjanrakastajan paratiisi!

Ryhmän suosituskoko max. 25 hlöä

Kesto noin 120 min

Hinta 120 € / ryhmä

Opastuskielet suomi

Huom. Liikumme ulkona, joten kannattaa varustautua sään mukaan.

Puuhuvila tornilla kuvattuna kesällä.

Varaa nyt: Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi 010 321 2950, info@pukstaavi.fi

Kirjakorttelin toimijat

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Sastamalan seudun museo

Tyrvään kirjakauppa

Antikvariaatti Tyrwää

Tyrvään Pryki

Herra Hakkaraisen talo 

Sekä kirjanystävien virkistäytymisestä vastaavat Kahvila Pukstaavi ja Funkkistalo

Katso lisää

Visit Sastamala

Lisää nähtävyyksiä, ostospaikkoja, ravintoloita, majoituspaikkoja
sekä paljon kiinnostavia tapahtumia löydät Visit Sastamalan sivuilta.