Poliitikot tutustuvat museotyöhön


Poliitikon museoharjoittelu -kampanja kutsuu päättäjät tutustumaan museoiden arkeen

Sastamalan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen ja kaupungin valtuuston I varapuheenjohtaja Antti Lepistö tutustuvat Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon toimintaan Museoliiton valtakunnallisessa Poliitikon museoharjoittelu -kampanjassa maanantaina 23. elokuuta.

Käytännönläheisten museovierailujen tavoitteena on tehdä näkyväksi museoiden monipuolista toimintaa kulissien takana ja museokentän yhteiskunnallista merkitystä.

Sastamalassa paikallispoliitikot pääsevät työharjoittelussaan osallistumaan sekä näyttelytyöryhmän että pedagogisen työryhmän toimintaan.

– On erittäin arvokasta ja tärkeää, että päättäjät pääsevät hetkeksi tutustumaan työhömme. Tuotamme vuosittain erilaisia museopalveluja sekä kuntalaisille että matkailijoille. Niihin liittyvä suunnittelutyö on kaiken keskiössä, jotta palvelut ovat laadukkaita ja kiinnostavia, kertoo museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi.

Museoliiton valtakunnallisen kampanjan aikana tehdään ympäri maata yli 60 museovierailua työharjoittelun merkeissä. Mukana on useita kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja ja muita museoiden toiminnalle tärkeitä päättäjiä. Tänä vuonna erityisvieraita ovat uudet kunnanvaltuutetut. Poliitikot vierailevat kaikkiaan 28 museossa, 20 eri paikkakunnalla.


Tags:
kirja kirjamuseo pukstaavi