Vilkas matkailukesä Sastamalan museoissa


Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon kesä oli vilkas ja onnistunut. Museoissa vieraili kolmen kesäkuukauden aikana yhteensä 5 162 asiakasta, joista maksettuja käyntejä oli 3 650 ja ilmaiskäyntejä 1 512.

Toukokuussa avautunut Pukstaavin uusi Kadonnut mestariteos -pakohuone sekä Sastamalan seudun museon Siun ja miun – Viipurin läänin Pyhäjärvi -näyttelyn suosio näkyivät maksaneiden kävijöiden kasvuna. Heitä oli tänä kesänä 845 enemmän kuin koronapandemiaa edeltävänä vuonna 2019. Vilkas kotimaan matkailukesä näkyi myös Kahvila Pukstaavissa.

– Olen todella ilahtunut, miten Vammalan Karjalaseuran ja Vpl. Pyhäjärvi Säätiön kanssa suunniteltu Siun ja miun -näyttely on kiinnostanut ihmisiä. Elokuuhun asti auki ollut näyttely houkutteli kävijöitä ympäri Suomea ja sai upeasti myös valtakunnallista näkyvyyttä, kertoo museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi.

Uusia palveluja Kirjakorttelissa

Omalta osaltaan museoiden kesää vauhdittivat Kirjakorttelin puutarhassa avautunut Apteekkarin aikaan -mobiilipeli sekä Pukstaavin 10-juhlavuoteen liittyvät tapahtumat. Mobiilipeli herätti paljon kiinnostusta ja pelaajia vieraili museoiden pihapiirissä runsaslukuisesti, sillä mobiilisovellusta ladattiin kesän aikana yli 500 kertaa.

Kesän aikana lanseerattiin myös Kiehtova Kirjakortteli -ryhmäpaketti, joka toteutettiin yhteistyössä Sastamalan matkailun ja Sastamalan Oppaiden kanssa. Paketin kautta Kirjakorttelin ja Marttilankadun lukuisat kirjatoimijat sekä alueen kiehtova historia tuodaan ryhmämatkailijoille entistä näkyvämmäksi.