Museo tukee opetusta

Opetusmateriaalit

Sastamalan seudun museo haluaa tuottaa elämyksiä ja välittää paikallishistoriaan ja kulttuuriperintöön liittyvää tietoa sekä tarinoita. Tutustu museon opetusmateriaaleihin. 


Mantan matkassa -opetuspaketti

Kenelle: Ala- ja yläkoulut, historianopetus

Kuvaus: Opetusmateriaalin avulla on mahdollista tutustua paikallisen kansanparantajan, Tyrvään Mantan elämäntyöhön sekä 1800- ja 1900-lukujen vaihteen terveydenhuoltoon, kansanparannukseen ja paikallishistoriaan.

Missä: >>mantanmatkassablog.wordpress.com.


Antero Varelius – monialainen oppimiskokonaisuus yläkouluihin

Kenelle: Yläkoulut, historian ja äidinkielen opetus

Kuvaus: Tyrväällä syntyneellä Antero Vareliuksella (1821 – 1904) oli merkittävä rooli suomen kirjakielen kehittämisessä. Hän toimi mm. pappina, historioitsijana sekä kirjailijana. Voitte keskittyä Antero Vareliuksen elämään ja ammatilliseen toimintaan, tai valita itse aineistosta toisen erityisteeman.


Valokuvissa: Mennyt Vammala

Kenelle: Ala- ja yläkoulut, historianopetus

Kuvaus: Miltä Vammala näytti 1900-luvun alkuvuosikymmeninä? Opetusaineisto kuljettaa oppilaat sadan vuoden takaiseen maailmaan. 

Missä: >>Valokuvissa: Mennyt Vammala -opetusaineisto(pdf)


Tervetuloa Sastamalan seudun museon Topoteekki -verkkoarkistoon

Kenelle: Ala- ja yläkoulut, historianopetus

Kuvaus: Arkistossa julkaistaan paikallista kulttuurihistoriaa kuvien, videoiden, äänien ja tekstien muodossa. Kotiseutumme historiasta kertova aineisto on pääosin yksityishenkilöiden omistamaa ja sitä tallennetaan arkistoon yhdessä yleisön kanssa Kyläkumppani-toiminnan yhteydessä.

Missä: >>Astu sisään verkkoarkistoon


Lisää oppimateriaaleja löydät >>sisarmuseomme sivuilta.

Kuninkaalla vatsanpuru: koko maalla paasto, suru.

Lauri Viita

Myötätunto