Suomen Kirjainstituutti

Kirjainstituutti edistää
lukemista ja kirjoittamista

Me Suomen Kirjainstituutissa haluamme kaikessa toiminnassamme lisätä kirjallisuuden alan näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemisen ja lukemisen tasa-arvon merkitystä. Teemme yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa ja levitämme toiminnasta syntyneitä malleja ja opetusmateriaaleja muiden käyttöön. Uusin avauksemme on hyödyntää kirjallisuuskasvatuksessa pakohuonepedagogiikkaa. Instituutin tehtävänä on myös koota ja välittää tietoa sekä koordinoida ja kehittää kirja-alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä.

Kirjainstituutti on ollut kirjallisuuskentän valtakunnallinen toimija vuodesta 2003 (toiminta alkoi projektiluontoisena jo vuonna 2001). Instituutin toimitilat sijaitsevat Suomen kirjapääkaupungissa Sastamalassa, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin yhteydessä.

Toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Sastamalan kaupunki. Lisäksi toimintaa kehitetään projektirahoitusten ja yksityisten lahjoitusten avulla.

--

Huom! Näitä sivuja päivitetään parhaillaan. Pian löydät täältä lisätietoa esimerkiksi vuoden 2020 täydennyskoulutuksista! Jo sitä ennen löydät tapahtumiamme tapahtumakalenterista ja opetusmateriaalejamme Pukstaavin palveluista.

Kun on nappia nutussa, niin on oppia otsassa.

Maria Jotuni

Tohvelisankarin rouva