Suomen Kirjainstituutti

Kirjainstituutti edistää
lukemista ja kirjoittamista

Me Suomen Kirjainstituutissa haluamme kaikessa toiminnassamme lisätä kirjallisuuden alan näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemisen ja lukemisen tasa-arvon merkitystä. Teemme yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa ja levitämme toiminnasta syntyneitä malleja ja opetusmateriaaleja muiden käyttöön. Uusin avauksemme on hyödyntää kirjallisuuskasvatuksessa pakohuonepedagogiikkaa.

Näin me toimimme

Instituutti järjestää vuosittain erilaisia tapahtumia yksin ja yhdessä muiden kanssa. Me myös koordinoimme ja kehitämme kirja-alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Tervetuloa mukaan esimerkiksi Lukeva Pirkanmaa -verkostoon, joka toimii lukemisen edistämiseksi Pirkanmaalla. Ryhmässä on mukana sekä yksityisiä henkilöitä että edustajia kirjastoista, kirjakaupoista, kustantamoista, kirjamuseoista, kouluista, erilaisista yhdistyksistä, kaupunkien kulttuuritoimista, säätiöistä ja niin edelleen.

Pitkäaikainen kummikoulumme on Marttilan koulu ja lukuvuonna 2019–2020 kummipäiväkotimme on Koiramäen päiväkoti. Järjestämme vuosittain täydennyskoulutuksia varhaiskasvattajille ja opettajille. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Suomen Kirjainstituutin opetusmateriaaleja pääset hyödyntämään täällä.

Rahoituksemme

Kirjainstituutti on ollut kirjallisuuskentän valtakunnallinen toimija vuodesta 2003 (toiminta alkoi projektiluontoisena jo vuonna 2001). Instituutin toimitilat sijaitsevat Suomen kirjapääkaupungissa Sastamalassa, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin yhteydessä. Toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Sastamalan kaupunki. Lisäksi toimintaa kehitetään projektirahoitusten ja yksityisten lahjoitusten avulla.

--

Huom! Tätä sivua päivitetään parhaillaan. Myöhemmin löydät täältä lisätietoa esimerkiksi syksyn 2020 täydennyskoulutuksista sekä lainattavista opetusmateriaaleista! Tapahtumiamme löydät säätiön yhteisestä tapahtumakalenterista (huom. vain Sastamalan tapahtumat). Kurkkaa myös esitteemme.

Onpa tässä elämässä elämää ja maailmassa maailmaa.

Aleksis Kivi

Seitsemän veljestä