Suomen Kirjainstituutti

Kirjainstituutti edistää
lukemista ja kirjoittamista

Me Suomen Kirjainstituutissa haluamme kaikessa toiminnassamme lisätä kirjallisuuden alan näkyvyyttä sekä nostaa esiin lukemisen ja lukemisen tasa-arvon merkitystä. Teemme yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa ja levitämme toiminnasta syntyneitä malleja ja opetusmateriaaleja muiden käyttöön. Uusin avauksemme on hyödyntää kirjallisuuskasvatuksessa pakohuonepedagogiikkaa.

Instituutti järjestää myös erilaisia tapahtumia, ja koordinoimme ja kehitämme kirja-alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä. Tervetuloa mukaan esimerkiksi Lukeva Pirkanmaa -verkostoon, joka toimii lukemisen edistämiseksi Pirkanmaalla. Ryhmässä on mukana sekä yksityisiä henkilöitä että edustajia kirjastoista, kirjakaupoista, kustantamoista, kirjamuseoista, kouluista, erilaisista yhdistyksistä, kaupunkien kulttuuritoimista, säätiöistä ja niin edelleen.

Rahoitus

Kirjainstituutti on ollut kirjallisuuskentän valtakunnallinen toimija vuodesta 2003 (toiminta alkoi projektiluontoisena jo vuonna 2001). Instituutin toimitilat sijaitsevat Suomen kirjapääkaupungissa Sastamalassa, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin yhteydessä. Toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Sastamalan kaupunki. Lisäksi toimintaa kehitetään projektirahoitusten ja yksityisten lahjoitusten avulla.

Huom! Näitä sivuja päivitetään parhaillaan. Myöhemmin löydät täältä lisätietoa esimerkiksi vuoden 2020 täydennyskoulutuksista! Jo sitä ennen löydät tapahtumiamme tapahtumakalenterista. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Suomen kirjainstituutin opetusmateriaaleja löydät palveluista. Kurkkaa myös esitteemme.

 

Sillat voitetaan kulkemalla niitten ylitse.

Paavo Haavikko

Sillat voitetaan kulkemalla niitten ylitse