Kokoelmat

Aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä

Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon kokoelmat koostuvat kulttuurihistoriallisista esineistä, taideteoksista, valokuvista, arkistoaineistosta, kirjoista, digitaalisesta aineistosta ja käyttöesineistä. Kokoelmien luonne ja kartuttamisen periaatteet määritellään museoiden kokoelmapoliittisissa ohjelmissa.

Pukstaavin tehtävänä on koota, tallentaa, tutkia ja välittää kirja-alan tietoa sekä vahvistaa ymmärrystä kirjan kulttuurihistoriasta ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Kokoelmatoiminnassa keskitytään erityisesti aineettoman kulttuuriperinnön tallentamiseen. Sastamalan seudun museo tallentaa, säilyttää, tutkii ja esittelee paikkakunnan historiaa ja kulttuuriperintöä.

Ajankohtaiset keruut:

Pukstaavi

Sastamalan seudun museo


Tietopalvelu

Vastaamme asiakkaiden kysymyksiin ja tarjoamme aineistojamme käytettäväksi tutkimustarkoituksiin. Yhteydenotot museoiden amanuensseille. Tietopalvelu on suljettu kesä-, heinä- ja joulukuussa.

Tietopalvelun hinnasto ja ehdot

Käsikirjasto ja asiakirja-arkisto

Pukstaavin kirjastoon tallennetaan kirjan kulttuurihistoriaan ja kirjan valmistukseen liittyvää kirjallisuutta. Sastamalan seudun museon kirjasto sisältää paikallishistoriaan ja museotyöhön liittyviä teoksia. Sastamalan seudun museon asiakirja-arkistoon tallennetaan aineistoa nykyisen Sastamalan ja Viipurin läänin Pyhäjärven alueelta.

Käsikirjastot ja asiakirja-arkisto ovat tutkijoiden käytettävissä paikan päällä. Aineistoja ei anneta kotilainaan. Käsikirjastojen niteet löytyvät myös PIKI-verkkokirjastosta.

 

Vierailuajat syksyllä 2021

Koronatilanteesta johtuen

vain ajan varauksella.

Museoiden kokoelmakeskus

Stormin vanha koulu

Stormintie 94, Sastamala

Aineistotiedustelut ja ajanvaraukset

Pukstaavi
amanuenssi Emilia Heikkilä, emilia.heikkila@pukstaavi.fi tai 050 313 1408

Sastamalan seudun museo
amanuenssi Emma Kurki, emma.kurki@pukstaavi.fi tai 050 313 1416.

Kokoelmakeskus ei ole esteetön tila.
Tarvittaessa kuljetamme tietyn aineiston tutkittavaksi Tornihuvilaan (Marttilankatu 12).

Lahjoitukset

Museoiden kokoelmia kartutetaan harkitusti kokoelmapoliittisen ohjelman mukaan. Jos haluat tehdä lahjoituksen museolle, ota yhteyttä amanuenssiin. Vastaanottopäätöstä varten tarvitsemme yleensä kuvan lahjoitettavasta aineistosta sekä mahdollisimman laajasti historiatietoja lahjoitukseen liittyen.

Pukstaavin kokoelmapoliittinen ohjelma >>
Sastamalan seudun museon kokoelmapoliittinen ohjelma >>

Kokoelmakeruu

Lukukokemukset talteen

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kerää suomalaisten lukukokemuksia ja lukemiseen liittyviä muistoja vuosittan vaihtuvin teemoin.

Pukstaavi on toteuttanut tähän mennessä neljä keruuta, joiden teemoina ovat olleet satukirjat, urheilukirjat sekä Väinö Linnan tuotanto. Viimeisimmän keruun teemana olivat kotiemme kirjahyllyt. Kyselyiden vastauksiin pääset tutustumaan osoitteessa lukukokemus.fi.