Näyttely Sastamalasta


Sastamalan seudun museo käynnisti syksyllä 2022 perusnäyttelyn valmisteluvaiheen projektilla, jonka toteutumisaika oli 1.9.–31.12.2023. Projektityöntekijäksi palkattiin FM Outi Kivimäki. Hänen tehtävänään oli kartoittaa erilaisten yleisöjen ja yhteisöjen näkemyksiä, toiveita ja ideoita perusnäyttelystä. Projektityöntekijä vastasi myös työryhmätyöskentelyn koordinoinnista ja näyttelykonseptin eteenpäin viemisestä.

Museon asiakas katselee Näyttely Sastamalasta -hankkeen värikkäitä julisteita.Projektissa toteutettiin yleisökysely Sastamalan seudun museon Tornihuvilaan suunnitteilla olevaan perusnäyttelyyn liittyen. Kysely toteutettiin Jotform-palvelulla, ja se oli avoinna verkossa 17.10.–12.12.2022. Tämän lisäksi vastaava paperinen lomake oli täytettävissä museon infossa ja osassa museon tapahtumia. Kyselyn linkkiä jaettiin museon verkkosivuilla, julisteissa ja flyereissa (myös QR-koodi) sekä somepäivityksissä. Kyselyyn saatiin 72 vastausta, ja museo haluaakin kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita. Kaikki vastaukset on käyty läpi, ja niistä on laadittu kooste museon perusnäyttelytyöryhmän käyttöön.

Projektissa järjestettiin myös piirustuskilpailun teemalla ”Piirrä Sastamalan historian koti”. Kilpailuun saatiin valitettavasti niin vähän piirustuksia, että se päätettiin museon toimesta perua. Kaikille osallistujille on kuitenkin lähetetty kiitosviesti, ja heidät on huomioitu pienellä kiitospaketilla.

Projektin aikana museo vieraili monissa erilaisissa tapahtumissa ja järjesti työpajoja. Kiitos osallistuneille ja yhteistyökumppaneille!

Näyttely Sastamalasta -teema jatkuu mm. tulevissa Kulttuuritorstai-tapahtumissa – kannattaa siis olla kuulolla!

 

 


Tags:
hankkeet näyttelyt sastamalan seudun museo