Museo tarjoaa elämyksiä

Yleisöpalvelut

Haluamme varmistaa kaikille vierailijoille mukavan ja turvallisen museovierailun. Toistaiseksi opastuksilla ja työpajoissa osallistujamäärä on rajattu 10 henkilöön tai yhteen koululuokkaan, ja tapahtumissa 30 henkilöön. Pyydämme vierailijoita kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan ja turvaväleihin.

Syvenny näyttelyyn opastuksella

Opastuskierrokset Sastamalan seudun museon näyttelyihin toteutetaan päiväkoti-, koululais- ja aikuisryhmille kunkin ryhmän erityistarpeet ja -toiveet huomioiden. Ryhmän enimmäiskoko 20 hlö. Opastuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Perusopastus

 • Opastuksella perehdytään Sastamalan seudun museon vaihtuvaan näyttelyyn.
 • Kesto noin 30 min
 • Hinta 50 € / ryhmä + pääsyliput (aukioloaikojen ulkopuolella 80€ + pääsyliput)

Yhteisopastus Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon

 • Tutustutaan molempien museoiden näyttelyihin: opastus Sastamalan seudun museon vaihtuvaan näyttelyyn sekä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Inkunaabelista sähkökirjaan -päänäyttelyyn.
 • Kesto noin 1h
 • Hinta 80€ / ryhmä + pääsyliput

Koululais- ja päiväkotiopastus

 • Opastus Sastamalan seudun museon vaihtuvaan näyttelyyn.
 • Kesto noin 30 min
 • Hinta 35 € / ryhmä, alle 18-vuotiailta tai ryhmän ohjaajilta ei peritä erikseen pääsylipun hintaa
 • Koululais- ja päiväkotiopastuksia on tarjolla arkipäiväisin ma–pe klo 9–16.

Tilaukset

 • Opastukset tulee varata mielellään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.
 • p. 010 3212 950, info(at)pukstaavi.fi

Lainaa museosalkku!

Haluatko hämmästellä entisajan koulunkäyntiä tai tehdä nostalgiamatkan 1950-luvulle? Sastamalan seudun museon museosalkut vievät sinut menneisyyteen esineiden, valokuvien ja muun virikemateriaalin avulla. Kaikkien salkkujen mukana on käyttöohjeet ja virikekysymyksiä.

Salkut ovat lainattavissa maksutta Sastamalan kirjastojen kautta. Salkkujen laina-aika on kaksi viikkoa. Salkkuja voi lainata kuka tahansa, ja niiden parissa voi viritellä vaikkapa muistelu- tai keskusteluhetkiä ikäihmisten tai lasten kanssa.

Viihdeveska - Viihdeveskaan kätkeytyy parhaita paloja 1950- ja 1960-lukujen radio-, televisio- ja elokuvakulttuurista. Paketin parissa palataan putkiradioiden ja permanenttikiharoiden aikaan.

Lääkärinlaukku - Lääkärinlaukku sisältää muun muassa nostalgisia lääkepurkkeja ja lääkärin välineitä. Laukun kautta voi tutustua entisajan terveydenhoitoon ja lääkkeisiin.

Koululaukku - Koululaukussa on koulukirjoja, opetusvälineitä ja oppilaan tarvikkeita. Laukun avulla voi muistella ja esitellä vanhoja kouluaikoja: oppitunteja, opettajia ja välitunteja.

Kysy lisää salkkujen sisällöstä: mari.immonen(at)pukstaavi.fi, p. 050 313 1412

Kysy lisää salkkujen lainaamisesta: kirjasto(at)sastamala.fi, p. 040 138 2040

Mantan matkassa -opetuspaketti verkossa

Tyrvään Mantan matka jatkuu opetuspaketin muodossa.

Mantan matkassa -opetuspaketti on konkreettinen kokonaisuus erilaisia materiaaleja, jotka on tuotettu esiopetuksen sekä perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden pohjalta. Materiaalien lähtökohtana ovat olleet opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaiset oppimiskokonaisuudet. Materiaalit on tuotettu täten opetussuunnitelmien perusteissa mainittuja sisältöjä silmällä pitäen.

Mantan matkassa opetuspaketti on tuotettu yhteistyössä Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman kanssa. Opetuspaketti on jatkumoa jo aiemmin yhteistyössä tuotetulle Mantan kammari-näyttelylle. Opetuspaketissa on hyödynnetty osin samoja sisältöjä, kuin Sastamalan seudun museon Mantan kammari -näyttelyssä kesällä 2017.

Löydät kattavan materiaalitarjonnan täältä.

 

<Takaisin

 

Ei maailma suremisesta parane. Eikä pölyn pyyhkimisestä.

Hella Wuolijoki

Juurakon Hulda