Lasten Pirkkaset on täällä taas!

 

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi. Kuukauden aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen runsaasti ympäri Pirkanmaata. Lasten tapahtumat, näyttelyt, erilaiset esitykset ja työpajat rikastuttavat helmikuussa kuntien kulttuuritarjontaa.

Vuonna 2022 tapahtumakuukauden teemana on Lasten Pirkkaset – supervoimaa kulttuurista. Katso alta mitä ohjelmaa eri toimijat järjestävät Sastamalassa!

 

Pirkkaset-ohjelma Sastamalassa:

 

SUPERVOIMAA-TYÖPAJA
Sastamalan pääkirjasto, Sillankorvankatu 1
3.3.2022 klo 15.00

Työpajassa luodaan katse omaan sisimpään ja supervoimiin Pikku Kakkosesta tutun Veeran kanssa. Jokaisessa meissä asuu supersankari – tule tekemään omat supervoimasi näkyviksi!

Suositusikä 4-vuotiaista alkaen. Työpajan kesto noin 45 min. Mukaan mahtuu max. 25 lasta. Vapaa pääsy!

Ennakkoilmoittautuminen työpajaan: https://www.opistopalvelut.fi/sastamala/course.php?l=fi&t=15106&h=314482e1c52801ef18e49cfbc1d6b284

SALAISIA ASUKKAITA -ESITYS
Sastamalan pääkirjasto, Sillankorvankatu 1
3.3.2022 klo 17.00

Satumetsässä kasvaa puu, jossa on kovin hiljaista. Puun asukkaat hääräävät kukin omissa oloissaan. Eräänä päivänä paikalle saapuu joukko lapsia sekä hyvin utelias aikuinen, jolloin puun salaiset asukkaat uskaltautuvat mönkimään ulos kodeistaan. Mitä sitten tapahtukaan? Tervetuloa leikkisälle tutkimusmatkalle Pikku Kakkosesta tutun Veeran kanssa.

Esityksen kesto 35 min. Vapaa pääsy!

RITIRIMPSU-NÄYTTELY
Kulttuuritalo Jaatsi, Gallen-Kallelan katu 1
8.-26.2.2022

Järj. Sastamalan kulttuuripalvelut

Näyttelyssä on Sastamalan perusopetuksen ensimmäisen luokan tekemiä teatterilavastuksia, taiteen perusopetuksen oppilaiden töitä ja Äetsän koulun yläkoululaisten töitä. Näyttely on avoinna tiistaista lauantaihin kello 9.00–15.00 ajalla 8.–26.2.2022. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

HARRY POTTER -PAKOHUONE
Sastamalan pääkirjasto, Sillankorvankatu 1
3.-28.2.2022

Järj. Sastamalan pääkirjasto

Sastamalan pääkirjastolla pääsee kokeilemaan Harry Potter -teemaista pakohuonetta!
Hagrid on jälleen saanut käsiinsä lohikäärmeen munan, mutta nyt kultainen muna on kadonnut. Onnistutko sinä löytämään hävinneen munan ennen Taikaministeriötä ja lähettämään sen turvaan Romaniaan? Pakohuone kestää noin puoli tuntia ja soveltuu 2-4 hengen ryhmille 11 ikävuodesta eteenpäin. Tätä nuoremmat voivat osallistua etsintään aikuisen kanssa. Varaa aika ryhmällesi sähköpostilla (kirjasto@sastamala.fi) tai puhelimitse (040-1382040).

KAARLO SARKIAN LAPSUUS JA NUORUUS -ESITYS
Meijerinahde 1, Kiikka (Sastamala)
9.3.2022 klo 19.00

Järj. Sastamalan Opisto

Sastamalan Opiston teatteriryhmät esittävät lyhyet kohtaukset Kaarlo Sarkian lapsuuteen ja nuoruuteen sijoittuvasta näytelmästä Velka elämälle. Näytelmän on kirjoittanut Panu Rajala ja sovituksesta ovat vastanneet opiskelijat. Näytelmällä juhlistetaan Sarkian syntymän 120-vuotispäivää. Esityksen kesto n. 15-20 min.

SUPERSANKARITEHDAS-TYÖPAJA
Kouluille tilattava kiertävä työpaja
1.-22.2.2022

Järj. Suomen Kirjainstituutti

Lähde mukaansatempaavalle matkalle supersankareiden maailmaan! Suomen Kirjainstituutin ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin työpajassa jokainen saa askarrella itsensä näköisen Supersankari-kirjasen.

Työpaja on suunnattu alakouluikäisille ja sen kesto on noin tunti. Paja on tilattavissa alakouluihin. Työpaja-ajat ti 1.2. (täynnä), 8.2. (täynnä), 15.2.(täynnä) ja 22.2. (varattavissa) klo 10-11. Varaa työpaja koulullesi: mari.immonen@pukstaavi.fi

 

Huom! Muutokset ohjelmaan mahdollisia! Seuraa tapahtumaviestintää.

Lastenkulttuurikuukausi

Lasten Pirkkasissa rohkaistaan löytämään omia supervoimia!

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Tänä vuonna kulttuurikuukautta vietetään aikaisempaa pidemmällä aikavälillä 1.2.–13.3.2022, jotta mahdollisimman moni tapahtuma pystytään järjestämään.  Ohjelmaa on tarjolla paikan päällä ja virtuaalisesti 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen. 

Tämän vuoden ”Supervoimaa kulttuurista” -teema johdattaa meidät tutustumaan omiin ihmeellisiin ja ehkä myös täysin uusiin puoliimme. Supervoima voi olla jotain pienenpientä, pörröistä tai vaikka äänekästä! Lasten Pirkkasten tapahtumissa saa hullutella, leikitellä, rakentaa oman soittimen tai muuttua vaikka avaruusolioksi!   

Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm. Veera kiertää helmikuun aikana ympäri pirkanmaata.

 Tutustu ohjelmaan osoitteessa www.lastenpirkkaset.fi

Huomiothan, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Seuraa tapahtumaviestintää.