Kaarlo Sarkia -kirjallisuutta Kirjanystävän kirjahyllyssä

1.4.2022 - 30.9.2022 | Vaihtuva näyttely

Päänäyttelyn Kirjanystävän kirjahyllyssä on esillä runoilija Kaarlo Sarkiaan liittyvää kirjallisuutta Marja Koukun kokoelmista.

Runoilija Kaarlo Sarkian syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta. Sen kunniaksi Pukstaavin päänäyttelyn Kirjanystävän kirjahyllyssä on esillä hänen kirjoittamiaan tai hänestä kirjoitettuja teoksia. Kirjat ovat sastamalalaisen sosionomi, matkailuyrittäjä ja Sarkia-harrastaja Marja Koukun kokoelmista.

”Kodissamme Sastamalan Kiikassa meillä on mieheni Kaarlo Koukun kanssa noin 4000 teoksen kotikirjasto. Eniten on kirjoja, jotka liittyvät sotahistoriaan, paikallishistoriaan ja sukututkimukseen. Tähän näyttelyyn on tuotu esille runoilija Kaarlo Sarkian tuotantoa sekä teoksia, joissa on Sarkian runoja tai elämäkertatietoja.”

Kaarlo Sarkia syntyi Kiikassa 11.5.1902 ja kuoli Sysmässä 16.11.1945.

– Sarkiaa on usein luonnehdittu sidonnaisen mitan mestariksi. Kriitikot ovat kiittäneet Sarkian runoutta rytmin ja riimin taidonnäytteenä. Runot ovat olleet lausujien suosiossa soinnillisuutensa vuoksi ja osa on tuttuja myös lauluina, Marja Koukku kertoo.

Sarkia-kirjallisuutta on esillä Pukstaavissa syyskuun loppuun saakka.