Runoilija Kirsi Kunnaksen tuotannosta kerätään lukukokemuksia


Mikä Kirsi Kunnaksen runo tai kirja on jäänyt mieleesi? Mikä teki tästä lukukokemuksesta erityisen?

Runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kerää hänen kirjoihinsa liittyviä muistoja. Lukukokemuksia tallennamme vuosittain vaihtuvilla teemoilla. Kyselyiden avulla selvitämme, mitä suomalaiset lukevat ja millaisia kokemuksia tai muistoja kirjallisuus synnyttää. Kysymme myös laajemmin, mitä lukeminen merkitsee suomalaisille.

Keruu toteutetaan yhteistyössä Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden hankkeen kanssa. Lasten runovallankumous on suuri lastenkulttuurihanke, joka Kunnaksen elämäntyön innoittamana kutsuu tutustumaan lastenrunouteen ja juhlimaan jokaiselle kuuluvaa lukuiloa Suomen kaikissa kunnissa. Hanketta koordinoi Kulttuurikeskus PiiPoo. Yhteistyössä mukana ovat WSOY, Pikku Kakkonen / YLE ja Tampereen Työväen Teatteri sekä suuri joukko muita kulttuurialan toimijoita.

”Minulle rakkaimpia Kunnaksen runoja ovat Oikea aika ja Tiitiäisen tuutulaulu. Ne ovat kulkeneet mukanani koko elämän, ja tuovat aina rauhallisen olon.”

Maarit Mäkinen
Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden projektipäällikkö

 

Oman lukukokemuksesi voit käydä jakamassa 15.1.−31.5.2024 osoitteessa lukukokemus.fi. Tarinat tallennetaan osaksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin kokoelmia. Lisätietoa juhlavuoden hankkeesta löytyy osoitteesta www.kirsikunnas100.fi.

 

Lisätietoa keruusta:
Amanuenssi Emilia Heikkilä, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
puh. 050 313 1408, emilia.heikkila(at)pukstaavi.fi