Pyhän Marian kirkon akustiikka ennen ja nyt

16.7.2023 | 17.00 | vapaa pääsy

Sastamalan Pyhän Marian kirkko on kuulu hyvästä akustiikastaan. Kirkko ei ole aina näyttänyt siltä, millaisena sen nykyisin tunnemme. Mutta onko sen akustiikka ollut aina samanlainen kuin nyt? Kirkko on kokenut monia rakennusvaiheita, joissa sen muoto ja sisustus ovat muuttuneet. Luennolla kerrotaan, miten voidaan tutkia jo kadonneita akustisia olosuhteita ja paljastetaan, miten Pyhän Marian kirkon nykyinen akustiikka on syntynyt.

Diplomi-insinööri Pyry-Herkko Sadeaho on tehnyt diplomityönsä olemassa olevien tilojen akustiikan mallintamisesta ja tutkinut Pyhän Marian kirkon akustiikkaa. Hän työskentelee akustiikkasuunnittelijana A-Insinööreillä. Tekniikan tohtori Mikko Kylliäinen työskentelee A-Insinööreillä akustiikkasuunnitteluyksikön johtajana ja tutkijatohtorina Tampereen yliopistolla. Hän on tutkijantyössään perehtynyt vanhojen ja kadonneiden rakennusten akustiikkaan.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Sastamala Gregoriana ja Sastamalan seudun museo.


Tags:
akustiikka arkkitehtuuri kirkot luennot musiikki sastamala Sastamala Gregoriana sastamalan seudun museo Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi yleisötapahtumat