Perinnepäivä

23.4.2022 | 14.00 | ilmainen

Perinnepäivä kokoaa Kaukolan kylän historiasta kiinnostuneet Kaukolan kylätalolle lauantaina 23.4. Tapahtuma on osa Sastamalan seudun museon ja Kaukolan kyläseuran kyläkumppanuutta, jossa tarkastellaan Kaukolan kylän esihistoriallista maisemaa. Ohjelmassa:

Klo 14 Kyläkumppanitoiminta ja Topoteekkityöpaja

Sastamalan seudun museo kerää työpajassa yleisön aineistoja verkkoarkistossa julkaistavaksi. Nappaa tapahtumaan mukaasi mahdollisia retkeilykuvia tai muuta omistamaasi aineistoa Hiukkasaaren ja Liekosaaren historiaan liittyen. Tutustumme aineistoihin yhdessä ja lataamme julkaisukelpoisen aineiston nähtäville verkkoarkisto Topoteekkiin.

Työpajan lomassa kyläkahvilassa on tarjolla kahvia ja kastettavaa. Kahviraha on vapaaehtoinen, ja se käytetään Kaukolan kyläseuran toimintaan.

Huom!

  • Pirkanmaan maakuntamuseon tutkija ja arkeologi Vadim Adelin esitelmä Kaukolan esihistoriasta on jouduttu perumaan äkillisen sairastapauksen takia.
  • Aiemmin tapahtumapäiväksi suunniteltu retki Liekoveden saariin perutaan tällä kertaa turvallisuussyistä. Kevään runsaat sulamisvedet aiheuttavat Kokemäenjoessa voimakkaan virtauksen, jonka takia turvallinen kulku saariin vaikeutuu.

Tags:
arkeologia esihistoria kylät luento muistot museo sastamala sastamalan seudun museo tapahtuma