Syksyn 2023 etäaamukahvien ohjelma


Kiinnostaako pelillisyys ja kulttuuriperintökasvatus? Miten houkutella lapsia ja nuoria kulttuuriperinnön äärelle? Pukstaavin maksuttomat etäaamukahvit tarjoavat tietoa ja inspiraatiota ajankohtaisista aiheista! Ilmoittaudu mukaan: https://forms.gle/EdfDTFmTBQDJzNoo7

Tervetuloa kuulolle!

 

Pukstaavin aamukahvit torstaisin klo 9-10 Teamsissa:

to 5.10.2023 Digitaaliset pelit ja kulttuuriperintökasvatus

Miten pelillisyyttä ja digitaalisia pakopelejä voidaan hyödyntää historian elävöittämisessä? Pukstaavin aamukahvilla pureudutaan pakopelien kiehtovaan maailmaan ja kuullaan kolmen eri toimijan esittely kulttuuriperintöteemaisen digitaalisen pakopelin toteutuksesta.

Aamukahvitilaisuuden puhujat: Emi Ingo (Almas hemlighet -pakopeli, Fiskarsin museo), Henna-Rosa Laine (Pelastetaan kirja! -näyttely, Pukstaavi) sekä Annina Ylikoski (Arvidin salainen matka ja Kadonneen tervan salaisuus, Pohjanmaan lastenkulttuurikeskus Bark).

to 9.11.2023 Pakopelit museoissa – Pelillisyys ja museopedagogiikka

Minkälaisia pakopelejä museoista löytyy ja mitä uutta ne tarjoavat yleisötyöhön sekä museopedagogiikkaan?

Aamukahvitilaisuuden puhujat: Inka Tuominen (Pako kulutusyhteiskunnasta, Työväenmuseo Werstas), Laura Hellbom (Kaupunginlääkärin kätkö, Vaasan kaupungin museot), Emilia Heikkilä (Pako museosta III – Kirja pelastaa!, Pukstaavi).

to 23.11.2023 Kulttuuriperintöä kerhoissa! – Lasten ja nuorten osallistaminen kulttuuriin

Miten herättää lasten ja nuorten kiinnostus kulttuuriperintöön? Miten yhdessä tekeminen ja kerhotoiminta motivoivat historian äärelle?

Aamukahvitilaisuuden puhujat: mm. Emilia Ala-Mononen ja Mari Immonen (Sastamalan historia- ja mysteerikerhot, Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo). Ohjelmaa täydennetään vielä lähempänä ajankohtaa.