Kokoelmat

Aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä

Sastamalan seudun museon kokoelmiin kuuluvat kulttuurihistoriallinen esinekokoelma, valokuvakokoelma, yleisökokoelma, arkistokokoelma ja kirjastokokoelma. Kokoelmia kartutetaan jatkuvasti.

Ajankohtaiset keruut:


Tietopalvelu

Sastamalan seudun museo vastaa asiakkaiden kysymyksiin ja tarjoaa aineistojaan käytettäväksi tutkimustarkoituksiin. Tietopalvelu on suljettu kesä-, heinä- ja joulukuussa.

Tietopalvelun hinnasto ja ehdot

Asiakirja-arkisto ja käsikirjasto

Asiakirja-arkistoomme on tallennettu materiaalia nykyisen Sastamalan ja Viipurin läänin Pyhäjärven alueelta. Käsikirjastomme niteet löytyvät myös PIKI-verkkokirjastosta. Niteitä ei anneta kotilainaan. Arkisto ja käsikirjasto ovat avoinna tutkijoille kokoelmakeskuksessamme sopimuksen mukaan sekä ilman ajanvarausta seuraavasti:

 

Vierailuajat vuonna 2021

perjantaisin 28.5., 27.8., 24.9.,
29.10. ja 26.11. klo 13–17.

Sastamalan seudun museon kokoelmakeskus

Stormin vanha koulu

Stormintie 94, Sastamala

Aineistotiedustelut ja ajanvaraukset

Amanuenssi Emma Kurki, emma.kurki@pukstaavi.fi tai 050 313 1416.

Kokoelmakeskus ei ole esteetön tila.
Tarvittaessa kuljetamme tietyn aineiston tutkittavaksi Tornihuvilaan (Marttilankatu 12).

Lahjoitukset

Museon kokoelmia kartutetaan harkitusti kokoelmapoliittisen ohjelman mukaisesti. Jos haluat tehdä lahjoituksen museolle, ota yhteyttä amanuenssi Emma Kurkeen, emma.kurki@pukstaavi.fi tai 050 313 1416. Vastaanottopäätöstä varten tarvitsemme yleensä kuvan lahjoitettavasta aineistosta sekä mahdollisimman laajasti historiatietoja lahjoitukseen liittyen.

Tutustu museon kokoelmapoliittiseen ohjelmaan >>