Pukstaavi kerää tietoa kotiemme kirjahyllyistä


Minkälainen kirjahylly sinun kodissasi on? Mitä muistoja sinulla on kirjahyllyysi liittyen?

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi haluaa kuulla suomalaisten ajatuksia kirjahyllyistä. Edellisen kerran samankaltainen keruu toteutettiin Pukstaavin avautuessa kymmenen vuotta sitten ja juhlavuoden kunniaksi kysely uusitaan. Kyselyyn voi vastata keruusivuston lukukokemus.fi kautta 31.3.2022 saakka.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Museokortti sekä Pukstaavin tuotepaketti.

Keruu toteutetaan yhteistyössä Pälkäneen kunnan kanssa.

Pälkäneen kunta on jo useamman vuoden ajan järjestänyt Avoimet kirjahyllyt -tapahtumaa, jossa ihmiset avaavat kotiensa ovet ja heidän kirjahyllyjään pääsee vapaasti tutkimaan. Kaksi edellistä kertaa tapahtuma on järjestetty koronatilanteen vuoksi Facebookissa, jolloin tapahtumasivulla on julkaistu esittelyvideoita eri-ikäisten ihmisten kirjahyllyistä.

”Halusimme saattaa ihmiset yhteen kirjahyllyjen äärelle. Tutkimalla yhdessä kirjoja voimme jakaa omia kirjamuistojamme, keskustella, innostua, oppia ja kokea yhteyttä toinen toisiimme. Kirja vie keskustelun suoraan ytimeen”, kuvailee Pälkäneen kunnan kulttuurisuunnittelija Marketta Pyysalo.

Keruukampanjan aikana 28.10.2021-31.3.2022 Pukstaavi kerää myös valokuvia kirjahyllyistä, jotka voi välittää suoraan museon amanuenssille. Kuvat ja tarinat tallennetaan osaksi museon kokoelmia ja niitä hyödynnetään mm. näyttely- ja tutkimustoiminnassa.

Suomalaisten lukumuistoihin voi tutustua verkossa

Aikaisempien keruukampanjoiden aineistoihin voi tutustua vapaasti keruusivuston kautta. Ensimmäisen keruun teemana olivat sadut, toinen keruu keskittyi urheilukirjallisuuteen ja kolmas toteutettiin yhteistyössä Väinö Linnan seuran kanssa tallentaen Linnan tuotantoon liittyviä lukukokemuksia.

 

Lisätietoa:

amanuenssi Emilia Heikkilä, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

puh. 050 313 1408, emilia.heikkila(at)pukstaavi.fi

 

 

Kirjahyllykuva: Helena Pajukallio / Pukstaavin valokuvakokoelma