Historian koti – Museo kutsuu ideoimaan yhteistä perusnäyttelyä


Millainen olisi Sastamalasta kertova museonäyttely? Mitä aiheita siellä esiteltäisiin ja mitä siellä voisi kokea? Kutsumme paikkakuntalaiset ja kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan perusnäyttelyn ideointiin.

Tavoitteenamme on suunnitella ja toteuttaa Tornihuvilaan kaikille yhteinen ”historian koti”, jonka suunnittelussa on otettu huomioon erilaisten yleisöjen ja yhteisöjen näkemykset, toiveet ja ideat. Museo toivoo mahdollisimman monen osallistuvan ideointivaiheeseen, kun tarina Sastamalan rikkaasta ja alueellisesti laajasta historiasta rakentuu näyttelyn muotoon.

Omat toiveensa ja ideansa perusnäyttelyyn liittyen voi esittää täyttämällä verkkokyselyn tai paperikyselyn Tornihuvilan infopisteessä. Vastauksia osallistavaan yleisötutkimukseen keräämme 12.12.2022 saakka. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme Museokortin (arvo 74 e) sekä viikoittain makeispalkinnon. Kyselyyn voi vastata myös nimettömänä.

Keräämme yleisön ideoita syksyn aikana myös museon järjestämissä tapahtumissa sekä jalkaudumme erilaisten yhteisöjen ja yritysten pariin. Yleisötutkimuksen lisäksi edistämme perusnäyttelyprojektia asiantuntijayhteistyöllä.

Projektin etenemistä voi seurata tällä sivulla sekä sosiaalisen median kanavissa @sastamalanseudunmuseo.

Yhteyshenkilö:

Projektityöntekijä Outi Kivimäki
outi.kivimaki(at)pukstaavi.fi
044 493 9256

 

Piirrä Sastamalan historian koti

 

Millainen Sastamalasta kertova näyttely Tornihuvilaan tulisi rakentaa? Mitä itse haluaisit näyttelyssä nähdä, kuulla tai tehdä? Kerro ideoistasi piirtämällä historian koti, jossa kaikki viihtyvät!


Osallistumisohjeet

Sastamalan seudun museo järjestää kaikille avoimen piirustuskilpailun, jonka aiheena on Kirjakorttelin Tornihuvilaan rakennettava uusi perusnäyttely. Kilpailuaika on 16.11.7.12.2022. Kilpailussa on kolme sarjaa:

  • 4–12-vuotiaat
  • 13–17-vuotiaat
  • yli 17-vuotiaat

Voit tehdä piirustuksen valitsemillasi välineillä ja tekniikalla A4- tai A3-koossa.

Kilpailutyön yhteydessä tulee olla seuraavat tiedot:

  • tekijän nimi ja syntymävuosi
  • puhelinnumero ja sähköpostiosoite (alle 18-vuotiailla huoltajan yhteystiedot)
  • piirustuksen nimi tai lyhyt kuvaus piirustuksen sisällöstä

Palauta piirustuksesi 7.12. mennessä postittamalla tai toimittamalla se Sastamalan seudun museon tai Pukstaavin infoon (Marttilankatu 12, 38200 Sastamala) tai skannattuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen outi.kivimaki@pukstaavi.fi

Piirustuskilpailun ohjeet saa myös tulostettua itselleen tästä linkistä.

Piirustukset arvioi Sastamalan seudun museon henkilökunnan sekä alueen yrittäjien muodostama raati. Jokaisesta sarjasta palkitaan yksi työ koko perheen museokäynnillä sekä noin 50 euron arvoisella tuotepaketilla Pukstaavin museokauppaan.

Kunkin sarjan voittajan lisäksi raati valitsee kolme muuta finaalityötä. Nämä kuusi piirustusta ovat yleisön nähtävillä museon verkkosivuilla, Vanhan ajan joulumarkkinoilla 9.10.12. sekä K-Citymarket Sastamalassa 12.18.12. Yleisö saa äänestää suosikkikuvansa, josta painatetaan museokauppaan kangaskasseja.

Huomioithan, että kilpailuun lähetettyjä piirustuksia ei palauteta. Sastamalan seudun museo saa käyttää ja julkaista piirustuksia kaikessa toiminnassaan (myös näyttelyt, verkkojulkaisut, kaupallinen käyttö ja sosiaalinen media).

Tervetuloa mukaan ideoimaan piirtämällä!

Lisätietoja:
projektityöntekijä Outi Kivimäki
outi.kivimaki(at)pukstaavi.fi
044 493 9256
https://www.pukstaavi.fi/osallistu


Tags:
hankkeet näyttelyt sastamalan seudun museo