Lukukokemukset talteen -keruu on käynnissä, aiheena ”kirja pelastaa”


Mikä kirja on pelastanut sinut, tuonut lohdutusta vaikealla hetkellä tai auttanut arjen pulmassa? Mikä on sinun voimakirjasi?

Pukstaavin viides valtakunnallinen lukukokemukset talteen -keruukampanja on käynnistynyt. Keruun teemana on ”kirja pelastaa”. Kyselyn avulla haluamme selvittää, mitkä ovat suomalaisten voimakirjoja: mitkä kirjat ovat auttaneet tai tukeneet lukijoita ja millä tavoin? Kysymme myös laajemmin, mitä lukeminen merkitsee suomalaisille. Lukemisella on tutkitusti vaikutusta mielen hyvinvointiin.

Oman lukukokemuksensa voi käydä jakamassa 27.10.2022−31.3.2023 välisenä aikana osoitteessa https://lukukokemus.fi . Tarinat tallennetaan osaksi Pukstaavin kokoelmia ja niitä hyödynnetään mm. näyttely- ja tutkimustoiminnassa. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme Museokortin sekä Pukstaavin tuotepaketin.

Lukukokemukset talteen, kirja pelastaa -keruu toteutetaan yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten järjestö, joka mm. järjestää maksutonta kurssitoimintaa, tarjoaa neuvontaa chatissa ja puhelimitse sekä tekee tutkimusta. Kaiken ytimessä on vahva kokemuksellinen tieto. Lisätietoa Mielenterveyden keskusliiton toiminnasta löydät heidän netistä www.mtkl.fi.

 

”Voiko kirja korvata puhetoverin? Ehkä ei. Mutta se voi mahdollistaa kohtaamisen vertaisenlailla, olla tukena, herättämässä toivoa, rohkaisemassakin. Sivu kerrallaan kirja raottaa elämää jaettavaksi niin, että lukiessa et ole yksin. Miten lukeminen on kannatellut sinua?”

Nina Tuittu
kulttuurituottaja – Mielenterveyden keskusliitto

 

Ilmainen sisäänpääsy Mielenterveyden keskusliiton jäsenille

Pukstaavi tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Mielenterveyden keskusliiton jäsenille vuoden 2023 loppuun asti. Jäsenkorttia näyttämällä pääsee tutustumaan Kirjakorttelin kahteen museoon: Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon.

Mielenterveyden keskusliiton logo

 

Lisätietoa keruusta:

Amanuenssi Emilia Heikkilä, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
puh. 050 313 1408, emilia.heikkila(at)pukstaavi.fi