Syksyn kulttuuritorstait ovat täällä!


Syyskauden alkaessa on taas perinteisten Kulttuuritorstaiden aika! Pari kertaa kuukaudessa Pukstaavin tapahtumasali täyttyy mielenkiintoisista vieraista ja vaihtuvista aiheista. Kulttuuritorstaiden ohjelma alkaa klo 18. Tapahtumiin on vapaa pääsy!

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo ovat avoinna joka torstai klo 10–18.
Kahvila Pukstaavi palvelee torstaisin klo 10–18.

SYKSYN OHJELMA

15.9. Runoilija Kaarlo Sarkian elämä

Sarkia-harrastaja Marja Koukku kertoo kiikkalaissyntyisen runoilijan elämänvaiheista lapsuusvuosista alkaen aina säkeiden mestarin varhaiseen kuolemaan saakka. Tilaisuutta voi seurata myös Facebook Live -lähetyksenä Pukstaavin Facebook-sivulla.

Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

22.9. Keskiaikainen teologia kirkon seinissä

Kirkkomaalarit selittivät kristinuskoa kuvin, jollaisia rahvas näki ensi kertaa elämässään. Kirjailija Anneli Kanto esittelee Hattulan kirkkomaalauksia ja kertoo romaanistaan ”Rottien pyhimys”. Haastattelijana Jenna Kallio. Tilaisuutta voi seurata myös Facebook Live -lähetyksenä Pukstaavin Facebook-sivulla.

Kirjailija Anneli Kanto. Kuvaaja: Suvi Roiko

Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

6.10. Historiaa maan alta

Historian ja arkeologian harrastaja Markus Kujanpää johdattaa kuulijansa arkeologian maailmaan. Kujanpää esittelee metallinetsintäharrastuksen perusperiaatteita ja kertoo omista kokemuksistaan Sastamalan ja lähialueiden historiatiedon kartuttajana.

Järj. Sastamalan seudun museo

13.10. Paikallishistoria inspiraation lähteenä

Olavi Toivolan uusi historiallinen rikos- ja jännitysromaani ”Laukaus salolla” jatkaa siitä, mihin tyrvääläissyntyiset päähenkilöt Akseli Salo ja Marie Montmaison Toivolan edellisessä kirjassa jäivät. Myös Toivolan oma syntymäpaikka on Tyrvää. Miten kirjailija on perehtynyt 1930-luvun alun Tyrvääseen, Tampereeseen, Nizzaan ja romaaniensa muihin tapahtumapaikkoihin? Haastattelijana Marko Vesterbacka.

Järj. Kustannusliike Warelia, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo

3.11. Sastamala Topoteekissa

Kiinnostaako sinua Sastamalan historia? Hyppää kanssamme aikamatkalle Topoteekin kyytiin ja kuule mitä kaikille avoimeen verkkoarkistoon on tallennettu paikkakunnan elämästä. Amanuenssi Emma Kurki kertoo Topoteekista ja sen toimintaperiaatteista nostaen esille verkkoarkiston helmiä.

Järj. Sastamalan seudun museo

17.11. Kirja kuin peli, peli kuin kirja

Miten kirjaa pelataan? Miten pelillinen kirja tehdään? Vieraana lastenkirjailija, graafinen suunnittelija ja pedagogi Markku Yli-Erkkilä.

Järj. Suomen Kirjainstituutti

1.12. ”Kirja on pitkä ajatus” -kirjan julkistamistilaisuus

Kustannusliike Warelia täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Dosentti Mikko Lahtinen on perehtynyt kaikkiin Warelian julkaisemiin kirjoihin ja kirjoittanut niistä 20 esseetä sisältävän teoksen. ”Kirja on pitkä ajatus” avaa myös kiinnostavia näkymiä siihen, miten kirjakulttuuri Suomessa ja Sastamalassa on aikojen saatossa kehittynyt ja millainen se on nykyään. Lahtinen kertoo kirjastaan ja sen kirjoittamisen aikana tekemistään löydöistä.

Kirjanjulkistamistilaisuus on samalla Warelian 20-vuotisjuhla. Tervetuloa Warelian kirjojen lukijat, kirjojen tekijät sekä muut ystävät ja yhteistyökumppanit!

Järj. Kustannusliike Warelia ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

 

Nappaa kiinnostavat päivämäärät talteen, ja nähdään Pukstaavissa!
Tervetuloa!

 

Saavutettavuustiedot:

Tapahtumasaliin ja museoihimme pääsee kulkemaan luiskan ja hissin avulla.
Tiloissamme ei ole induktiosilmukkaa.


Tags:
haastattelu kirja kulttuuritorstai luento pukstaavi sastamala sastamalan seudun museo tapahtuma warelia