Museo tarjoaa kokemuksia

Näyttelyt

Jälkemme – Aika, taide, historia

2.4.–31.8.2019

Sastamalan seudun museo juhlistaa 10-vuotiasta Sastamalaa taidetta ja historiaa yhdistävällä näyttelyllä Jälkemme – Aika, taide, historia.
Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä museo ja kuvataiteilija Heidi Piippo. Näyttelyssä taide yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden toisiinsa. Esillä olevat teokset herättävät ajattelemaan, miten ja missä historia on näkyvillä.

Sastamalalaiset mukana näyttelyn teossa

Sastamalan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Piippo otti sastamalalaiset mukaan toteuttamaan kahta teosta.
”Halusin heidän äänensä kuuluville. Sastamalalaisten kasvot ja sukutarinat avaavat uusia näkökulmia ja auttavat hahmottamaan yhteisen historiamme kulkua. Tarinat ja teosten ympärillä käydyt keskustelut herättivät jo tekovaiheessa paljon keskustelua siitä, mitä on olla sastamalalainen tänä päivänä. Toivon, että sama keskustelu jatkuu Jälkemme-näyttelyssä kävijöiden keskuudessa”, Piippo pohtii.

Näyttely on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joita juhlitaan tänä vuonna teemalla ”viihteen ja taiteen tiloissa”. Kulttuuriympäristöpäivien tavoitteena on, että kulttuuriympäristö nähdään voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä. Näyttely on avoinna 2.4.−31.8.2019 Sastamalan seudun museossa, Marttilankadun Tornihuvilassa. Näyttelykokonaisuuteen kuuluva ympäristötaideteos sijaitsee Pyhän Marian kirkon rannassa.

____________________________________________________________________________________

Kirjavan kaupunkimme helmiä 

1.6.–30.11.2019

Pienoisnäyttely nostaa esiin paikallisen kirjakulttuurin helmiä Sastamalan seudun museon kokoelmista.
Näet esimerkiksi Tuomas Ragvaldinpojan arkkiveisuja ja Rudolf Koivun alkuperäiskuvituksia.

____________________________________________________________________________________

Suuri urheilunäyttely

Lajien kirjoa Sastamalassa 

1.10.2019–31.8.2020

Sastamalan seudun museon näyttely tuo esiin sen, miten monipuolisesti seudulla on urheiltu 1800-luvun lopulta tähän päivään. Potkukelkka- ja pyöräilykilpailut olivat suosittuja aikana jolloin lentopallosta tai salibandysta ei tiedetty vielä mitään. Sen sijaan hiihto, voimistelu ja yleisurheilu ovat kuuluneet lajivalikoimaan kautta vuosien.

Tuoksut vanamon ja varjot veen; niistä sydämeni laulun teen.

Eino Leino

Nocturne