Museo tarjoaa kokemuksia

Näyttelyt

Suuri urheilunäyttely

Lajien kirjoa Sastamalassa 

1.10.2019–31.8.2020

Suuri urheilunäyttely esittelee monipuolisesti kilpaurheilun kehitystä Sastamalassa. Esillä on urheilulajien kirjo jalkapallosta potkukelkkailuun ja shakista nyrkkeilyyn.

Urheilu on kuulunut suomalaisten elämään kilpailumielessä reilun sadan vuoden ajan. Alussa urheilu oli kevyttä kisailua ja kansanomaisiin urheilulajeihin kuuluivat esimerkiksi hirrensyöksy ja housunkauluspaini. 1900-luvun alkupuolella urheiluseuroja perustettiin innokkaasti ja uudet urheilulajit rantautuivat Suomeen. Näyttelyssä voit tutustua erilaisten urheilulajien kehitykseen 1900-luvun vaihteesta aina nykypäivään saakka.

Urheilussa yhdistyvät hyöty ja huvi on tuotu näyttelyssä käsin kosketeltavaksi. Paikallishistoriaan tutustumisen lisäksi näyttelyssä voi hypätä, leimata rasteja, pelata, kokeilla tandemsuksia tai vaikka kiivetä hyppypukille.

Suuren urheilunäyttelyn pääyhteistyöyrityksenä toimii Levorannan Autoliike. Muut yhteistyöyritykset ovat Telilän Sähkötyö, Kuljetusliike Finska, Vammaspaino, OP Sastamala, Liikuntakeskus Pinkki, Vammalan 1. Apteekki, Tyrvään Pappila ja Majava. Suuri urheilunäyttely on yksi Sastamalan 10-vuotisjuhlavuoden tapahtumista.

__________________________________________________________________________________


Makeeta! Karamellipaperit kertovat

29.11.2019-28.5.2020

Pienoisnäyttely vie suussa sulaviin makumuistoihin. Muistatko Ruususuklaan, tiedätkö mikä oli Karamellikukko? Entä miksi käärepapereihin painettiin laulujen sanoja? Näyttely avaa karamellipaperien välittämiä viestejä ja merkityksiä vuosikymmenten takaa.

Piteä sinun pitävi pää tarkka, tanea mieli, aina ankara ajatus.

Elias Lönnrot

Kalevala