Museo järjestää tapahtumia

Museossa tapahtuu

Syksyn 2019 Kulttuuritorstait

Sastamalan seudun museo ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi tarjoavat taas iloa torstai-iltoihin: olemme syyskaudella 15.8.–19.12.2019 torstaisin avoinna klo 10–18. Museot ja Suomen Kirjainstituutti yhteiskumppaneineen järjestävät myös lähes joka viikko kulttuuritapahtumia torstaiden ratoksi.

Kahvila Pukstaavi palvelee museon aukioloaikoina.

KULTTUURIOHJELMA

Kaikki tapahtumat Pukstaavin salissa, jos ei toisin mainita. Vapaa pääsy!

ELOKUU
29.8. klo 18 Asiantuntijaopastus Jälkemme-näyttelyyn
Kuvataiteilija Heidi Piippo saattelee Jälkemme – aika, taide, historia -näyttelyn teosten pariin. Näyttely on avoinna viimeistä viikkoa. Järj. Sastamalan seudun museo.

SYYSKUU
5.9. klo 18 Mikä exlibris?
Suomen laajimman exlibris-kokoelman kerännyt Erkki Tuominen kertoo exlibriksistä, niiden historiasta, keräilystä ja kokoamastaan Pukstaavin kokoelmasta. Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

19.9. klo 18 Rikosmuseon kiehtovat esineet - mitä ne kertovat rikoksista ja rikosten selvittämisestä?
Erikoistutkija, dosentti Tuija Hietaniemi Keskusrikospoliisista valottaa rikosten ja rikostutkinnan historiaa ja nykypäivää. Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

26.9. klo 18 Dna sukututkimuksessa
Miten dna:ta voi hyödyntää, kun tekee sukututkimusta? Mitä sen avulla voi selvittää? Vammalan seudun Sukututkijat ry. perehdyttää mielenkiintoiseen aiheeseen. Järj. Vammalan seudun Sukututkijat ry. ja Sastamalan seudun museo.

LOKAKUU
3.10. klo 18 Kirjailijakahveilla Seppo Jokinen
Vieraanamme komisario Koskisen seikkailuista tunnettu tamperelainen rikoskirjailija. Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

10.10. klo 18 Kirjailijakahveilla Hans Brinkman
Saksalaisen kulttuurikeskuksen vuoden kaupunkikirjailijavieras Hans Brinkmann kirjailijakahveilla. Tilaisuus käännetään suomeksi ja se on Kahvila Pukstaavissa. Järj. Tampereen Saksalainen kulttuurikeskus ja Suomen Kirjainstituutti.

17.10. klo 18 Satujoogaa lapsille
Pukstaavin satujoogassa kurotetaan kobran lailla ja käperrytään kokoon kuin kissanpentu. Päälle joustavat vaatteet. Ikäsuositus 4–12v. Mukaan mahtuu 20 lasta, alle 6-vuotiaat oman aikuisen seurassa. Ohjaajana Elina Kokkoniemi. Järj. Suomen Kirjainstituutti.

24.10. klo 18 Karhun kansaa -luento
Taivaallista alkuperää olevalla karhulla on esivanhempiemme uskomusmaailmassa muista eläimistä poikkeava erityisasema. Kookkain suurpetomme on ollut paitsi kunnioitettu saaliseläin myös metsän kuningas, johon on liittynyt monenlaisia mielenkiintoisia merkityksiä. Karhun kautta tutustumme myös suomalaiseen totemismiin. Luennoitsijana Elina Pallas. Järj. Sastamalan Opisto ja Sastamalan seudun museo.

31.10. klo 18 Asiantuntijaopastus Suureen urheilunäyttelyyn
Sukella syvemmälle Sastamalan seudun museossa 1.10. avautuvaan Suureen urheilunäyttelyyn. Järj. Sastamalan seudun museo.

MARRASKUU
7.11. klo 18 Kansanlauluyhtye Kannon syyskonsertti
Kansanlauluyhtye Kanto vie lehtien havinaan ja syksyisen tuulen ääniin. Järj. Kansanlauluyhtye Kanto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

14.11. klo 18 Monologien pyörteissä
Sastamalan Opiston monologikurssin opiskelijat esittävät kurssin aikana kirjoittamiaan monologeja, jotka vievät tarinoiden maailmaan. Järj. Sastamalan Opisto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

21.11. klo 18 Torikentältä Karausvuoreen
Vammalan seudun Voiman kunniapuheenjohtaja Pauli Pitkäkoski esittelee Sastamalan urheilupaikkoja ja niiden historiaa. Järj. Sastamalan seudun museo.

28.11. klo 18 Kirjailijakahveilla Roosa Rentola
Rentola kertoo tuoreesta teoksestaan ”Kielestä kiinni”. Kirja kuvaa rikostapauksia, joiden selvittämisessä kielentutkijoilla on ollut merkittävä osuus. Järj. Kustannusliike Warelia ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

JOULUKUU
5.12. klo 18 Tuomas Rimpiläinen: Murha äänikirjassa
Rimpiläinen kertoo uudesta äänikirjasarjastaan Motiivi murhaan. Sarja sisältää alkuperäistä äänimateriaalia tarinankerronnan tukena. Rupattelemme myös äänikirjoista kirjan uutena muotona. Järj. Suomen kirjainstituutti.

12.12. klo 18 Osallistu museonäyttelyn suunnitteluun
Museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi ja amanuenssi Emma Kurki esittelevät Sastamalan seudun museon yhteisöllisen näyttelyprosessin suuntaviivoja. Järj. Sastamalan seudun museo.

Torstaina tavataan!

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Huom!
Poikkeuksena ohjelma-ajoista:
MA 11.11. klo 18 Luento Viron itsenäistymisestä
Erkki Aaltosen luento Viron itsenäistymisen vuosista 1918 ja 1991. Museon näyttelyt ja kahvila eivät ole avoinna. Järj. Sastamalan Opisto ja Sastamalan seudun museo

<Takaisin

 

Elämä onkin vallan naurettavaa, jos sen vakavasti ottaa.

Maria Jotuni

Tohvelisankarin rouva