Museo järjestää tapahtumia

Museossa tapahtuu

Luento Viron itsenäistymisestä ma 11.11. klo 18

Erkki Aaltosen luento Viron itsenäistymisen vuosista 1918 ja 1991 Pukstaavin salissa. Museon näyttelyt ja kahvila eivät ole avoinna. Järj. Sastamalan Opisto ja Sastamalan seudun museo

Syksyn 2019 Kulttuuritorstait

Sastamalan seudun museo ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi tarjoavat taas iloa torstai-iltoihin: olemme syyskaudella 15.8.–19.12.2019 torstaisin avoinna klo 10–18. Museot ja Suomen Kirjainstituutti yhteiskumppaneineen järjestävät myös lähes joka viikko kulttuuritapahtumia torstaiden ratoksi. Kahvila Pukstaavi palvelee museon aukioloaikoina. Kaikki tapahtumat ovat Pukstaavin salissa, jos ei toisin mainita. Vapaa pääsy! Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

MARRASKUU
7.11. klo 18 Kansanlauluyhtye Kannon syyskonsertti
Kansanlauluyhtye Kanto vie lehtien havinaan ja syksyisen tuulen ääniin. Järj. Kansanlauluyhtye Kanto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

14.11. klo 18 Monologien pyörteissä peruttu
Tapahtuma on peruttu, koska kurssi ei toteutunut.

21.11. klo 18 Torikentältä Karausvuoreen
Vammalan seudun Voiman kunniapuheenjohtaja Pauli Pitkäkoski esittelee Sastamalan urheilupaikkoja ja niiden historiaa. Järj. Sastamalan seudun museo.

28.11. klo 18 Kirjailijakahveilla Roosa Rentola
Rentola kertoo tuoreesta teoksestaan ”Kielestä kiinni”. Kirja kuvaa rikostapauksia, joiden selvittämisessä kielentutkijoilla on ollut merkittävä osuus. Järj. Kustannusliike Warelia ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

JOULUKUU
5.12. klo 18 Tuomas Rimpiläinen: Murha äänikirjassa
Rimpiläinen kertoo uudesta äänikirjasarjastaan Motiivi murhaan. Sarja sisältää alkuperäistä äänimateriaalia tarinankerronnan tukena. Rupattelemme myös äänikirjoista kirjan uutena muotona. Järj. Suomen kirjainstituutti.

12.12. klo 18 Osallistu museonäyttelyn suunnitteluun
Museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi ja amanuenssi Emma Kurki esittelevät Sastamalan seudun museon yhteisöllisen näyttelyprosessin suuntaviivoja. Järj. Sastamalan seudun museo.

Sastamalan vanhan ajan joulumarkkinat

Vanhan ajan joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna pe 29.11. – la 30.11.2019 Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tunnelmallisessa salissa ja museoiden pihapiirissä. Tapahtumasta löydät lahjaideoita moneen makuun, somia joulukoristeita vaikka oman joulukuusen oksille ja iloista vanhan ajan markkinatunnelmaa.

OHJELMA

Pe 29.11. klo 16–20
klo 16.00 Pipari-ikkuna avautuu Pukstaavin näyteikkunaan
klo 16.00 Sastamalan sykähdyttävät maisemat heräävät eloon Pukstaavin julkisivuun
heijastettavassa videoteoksessa.Teos on interaktiivinen ja se muuntuu
jokaisen katsojan myötä helppokäyttöisen ohjaimen avulla, josta voi vaihtaa
taianomaisesti talven kesäksi ja kukkivat kedot jylhiksi järvimaisemiksi.
Teos on ihailtavissa klo 16-20.
16.30–17.00 Joulupukki vierailee
klo 18 Herra Hakkarainen käy vierailulla
klo 18–20 Pukstaavin yläkerran näyttelyssä soi joulumusiikki – käy tunnelmoimassa!
klo 18–19 Joulupukki vierailee

Lauantaina 30.11. markkinat ovat avoinna klo 10–16.
Lauantain ohjelma täsmentyy vielä. Paikalla piipahtavat ainakin joulupukki ja Herra Hakkarainen!

******************************************************************************************************************************

Piipahda myös Sastamalan seudun museon pienoisnäyttelyssä Tornihuvilassa:
Makeeta! Karamellipaperit kertovat avautuu pe 29.11.2019
Pienoisnäyttely vie suussa sulaviin makumuistoihin. Muistatko Ruususuklaan, tiedätkö mikä oli Karamellikukko? Entä miksi käärepapereihin painettiin laulujen sanoja? Näyttely avaa karamellipaperien välittämiä viestejä ja merkityksiä vuosikymmenten takaa. Näyttely on avoinna 29.11.2019-28.5.2020.

KAHVILA PUKSTAAVI

On myös markkinoiden ajan avoinna. Kahvilasta löydät herkullisen riisipuuron vaikkapa höyryävän glögin kanssa nautiskeltavaksi.

<Takaisin

 

Onni on, kun kaura ja nurmiheinä kasvaa kevätsateessa niin että korviin kohisee.

Hella Wuolijoki

Niskavuoren naiset