Päiväkodit ja perheet

Tekemistä lapsille

Pukstaavin ja Suomen Kirjainstituutin varhaiskasvatukseen suunnatut materiaalit ovat täynnä kivaa tekemistä! Tuokiot soveltuvat mainiosti niin päiväkotien opetustuokioihin kuin myös koko perheen hauskaan yhdessäoloon. Videotuokioista löytyvät selkeät ohjeet lukemiseen liittyviin askarteluhetkiin ja lorukortit innostavat riimittelyn ihmeelliseen maailmaan.


Hullu hajusuola: kuuntele ja katsele satu

Miten yksi nuuhkaisu voi sekoittaa kaiken? Kuuntele ja katsele kuvittaja-kirjailija Pekka Vuoren Hullu hajusuola -satukirja.

Videon kesto noin 8 min.


Lystikkäät lorukortit

Lorukorttien esittelykuva

Lystikkäät lorukortit ovat helppo tapa sukeltaa lorujen ja runojen maailmaan. Pekka Vuoren värikkäät kuvitukset vievät mielikuvitusmatkalle ja innostavat tarttumaan riimeihin. Lorukortit tuovat perinteiset kansanlorut sekä uudemmat runolorut osaksi mukavia yhteisiä hetkiä. Leikkiohjeiden avulla voitte tehdä loruhetkestä entistä hauskemman!

>>Tulosta lorukortit tästä.


Askartele veikeä lukukaveri

Yhdessä lukeminen on kivaa! Askartele itsellesi pikkuruinen hiiri lukukaveriksi. Pukstaavin puuhatuokiovideon avulla voit seurata vaihe kerrallaan askarteluohjeiden etenemistä. Lukukaverin askarteluun tarvitset vain wc-paperirullan, värillisiä paperia, liimaa, sakset ja tussin.

Videon kesto 9 min.


Askartele iloinen sivusyöppö -kirjanmerkki

Askartele itsellesi veikeä Sivusyöppö-kirjanmerkki. Pukstaavin puuhatuokiovideon avulla voit seurata vaihe kerrallaan askarteluohjeiden etenemistä. Sivusyöpön askarteluun tarvitset vain paperia, liimaa, sakset ja tussin sekä hieman mielikuvitusta!

Videon kesto 5 min. 45 s.


Askartele viekas kettuorigami

Viekas kettu on tuttu hahmo suomalaisessa satuperinteessä. Taittele itsellesi hauska kettuorigami puuhavideon ohjeiden avulla. Videolta voit seurata vaihe kerrallaan askarteluohjeiden etenemistä. Askarteluun tarvitset vain paperia, sakset ja tussin.

Videon kesto 4 min.


Katso myös >> kouluille suunnatut materiaalit.

Kuninkaalla vatsanpuru: koko maalla paasto, suru.

Lauri Viita

Myötätunto