Blogi

Yrityskylässä tehtiin Aamulehteä ja sähkösopimuksia

Yrityskylä järjestettiin vanhassa tehdastilassa. Tilaan oli rakennettu pieniä yrityksiä, esimerkiksi: Metso, Aamulehti, Kylä cafe, Saarioinen, Tampereen sähkölaitos, Terveystalo, Prisma ja monia muita. Meidän luokan lisäksi samaan aikaan Yrityskylässä oli kolme muuta kuudennetta luokkaa. Oli kiva asioida muiden oppilaiden kanssa.

Jokaisella luokalla oli aina 4 eri yritystä. Meidän luokalle oli annettu Saarioinen, Kylä cafe, Aamulehti ja Tampereen sähkölaitos. Kylä cafe oli vastuussa kaikkien ruuista ja myi jäätelöä. Aamulehdessä työntekijöiden tehtävänä oli koota päivän lehti. Saarioinen pakkasi ruokaa. Tampereen sähkölaitokselle kaikki tulivat tekemään sähkösopimuksen.

Kaikilla oli omat kiireensä. Päivä alkoi yhdeksältä Yrityskylän vetäjien puheella, jossa he kertoivat miten täällä asiat toimivat. Sitten päästiinkin jo pian työntouhuun. Ensimmäiseksi yritys haki pankista lainaa. Jos ei tiennyt mitä tehdä, kysyttiin apua avustajalta.

Jokaisella työntekijällä oli kaksi vapaavuoroa, joilla sai mennä syömään, kauppaan tai vaan olla. Jokainen sai päivän aikana kaksi palkkaa, joilla sai ostaa kaupoista tai kahvilasta jotain mieleistä. Pankista haettiin yrityskylän sisäinen pankkikortti, jolla sitten pystyi ostelemaan juttuja. Päivä oli hyvin suunniteltu ja toteutettu. Piristävä päivä meni kuitenkin nopeasti. Monet olisivat halunneet olla siellä parikin päivää.

Kirjoittajat Helka ja Juho, Marttilan koulun 6.lk

Arkisto