Uutinen

Voiko pakopeli sytyttää kipinän lukemiseen?


Mikko Viitamaa on suunnitellut lukuisia pakohuoneita. Niistä viimeisimmässä
seikkaillaan Tatun ja Patun verstaassa. Kuva: Elli Suutari / Tyrvään Sanomat.

Miten Tatu ja Patu -kirjat taipuivat pakopeliksi? Voiko kirjoihin sukeltava pakopeli sytyttää kipinän lukemiseen? Mikä pakohuonepelaamisessa ylipäätään viihdyttää?

Kirjailija-kuvittajat Aino Havukainen ja Sami Toivonen, pakohuoneyrittäjä Mikko Viitamaa sekä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Suomen Kirjainstituutin museolehtori Mari Immonen keskustelivat näistä aiheista suorassa lähetyksessä la 24.10. klo 10. Haastattelijana toimi Suomen Kirjainstituutin intendentti Heli Vuohelainen.

Keskustelu lähetettiin suorana Suomen Kirjapääkaupungista Sastamalasta ja tallenteen löydät YouTubesta. Keskustelun järjestivät Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

--

Aino Havukainen ja Sami Toivonen tunnetaan erityisesti suosituista Tatu ja Patu -lastenkirjoistaan. Mikko Viitamaan pakohuoneyritys Pakenema on toteuttanut esimerkiksi Tatu ja Patu -kirjojen maailmaan sijoittuvan pelin sekä yhteistyössä Pukstaavin kanssa kotimaisiin dekkareihin sukeltavan pelin. Pukstaavissa ja Kirjainstituutissa työskentelevät Mari Immonen ja Heli Vuohelainen ovat puolestaan hurahtaneet kirjallisuuskasvatuksen ja pakohuonepedagogiikan yhdistämiseen. Kirjainstituutti on toteuttanut dekkariteemaisen lainattavan pakopelin yläkoulujen käyttöön ja Pukstaavissa suunnitellaan parhaillaan jo toista kirja-aiheista pakopeliä.

<Takaisin

Muuttakaamme metsään ja heittäkäämme hiiteen tämän maailman pauhu.

Aleksis Kivi

Seitsemän Veljestä