Uutinen

Vielä ehdit jakaa urheilukirjamuistosi!

Onko vaikkapa jokin urheilijan elämäkerta jäänyt erityisesti mieleesi tai aloititko jonkin uuden harrastuksen urheilukirjan innoittamana?
Keräämme urheilukirjojen lukukokemuksia!

Pukstaavin valtakunnallisen Lukukokemukset talteen -keruukampanjan aikana selvitetään, minkälaista urheilukirjallisuutta suomalaiset lukevat ja missä tilanteissa. Aineisto tallennetaan osaksi Pukstaavin kokoelmia. Kampanjan tavoitteena on myös lukemisen edistäminen ja lukemaan kannustaminen.

Omat urheilukirjallisuuteen liittyvät lukukokemuksensa voi käydä jakamassa 31.3.2020 asti täällä. Arvomme kaikkien vastaajien kesken Museokortin ja Pukstaavin tuotepaketin.

Tämän vuoden keruun kummina toimii maastohiihdon maailmanmestari ja olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen. Saarinen on 2000-luvulla eniten olympiamitaleita voittanut suomalainen urheilija. Hän päätti menestyksekkään kilpaurheilu-uransa vuonna 2018. Tällä hetkellä hän toimii Salpausselän kisojen pääsihteerinä.

Museon ensimmäinen keruukampanja toteutettiin vuonna 2018. Sen teemana olivat sadut. Kampanjan aikana kehitettiin Museoviraston avustuksella digitaalinen verkkokeruualusta, jonka kautta lukukokemuksia kerätään ja tallennetaan. Sivuston kautta pääsee myös tutustumaan aiempien keruiden vastauksiin.

<Takaisin

Toisinaan alaslasketaan, toisinaan ylösnostetaan tässä maailmassa.

Aleksis Kivi

Seitsemän veljestä