Uutinen

Väinö Linnan lapsuuden tarinoita ja maisemia Pukstaavissa

Kansalliskirjailijan lapsuus- ja nuoruusvuosista kertova Päiväläispoika-näyttely Pukstaavissa

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa on nähtävillä Väinö Linnan seuran tuottama kiertonäyttely Päiväläispoika – Väinö Linnan lapsuus- ja nuoruusvuodet Urjalassa 1920−1938.

Näyttely kurkistaa kirjailija Väinö Linnan lapsuuteen ja nuoruuteen. Linna syntyi 1920 Urjalassa, jossa hän vietti koko lapsuutensa, kunnes 18-vuotiaana muutti Tampereelle. Päiväläispoika tarkoittaa kartanon pelloilla päivätöitä tekevää lasta ja nuorta. Linna käytti joskus itsestään tätä nimitystä, jolla kuvasi sosiaalista asemaansa.

Näyttelyssä on haluttu nostaa esille Väinön ja hänen sisarustensa oma ääni. Haastattelumateriaalista on koottu yksityiskohtaisia tarinoita, jotka maalaavat kuvaa lapsuuden maisemista ja nimenomaan Väinöstä, lapsuuden perheestä ja elämästä Urjalan maaseudulla. Näitä tarinoita elävöittämään on käytetty runsaasti valokuvia.

Näyttely on esillä osana Pukstaavin päänäyttelyä 17.11.2020−31.3.2021.

Väinö Linnan syntymästä 100 vuotta

Väinö Linna 100 -juhlavuoden kunniaksi Pukstaavi nostaa urjalalaissyntyisen kirjailijan eri tavoin. Pukstaavi tallentaa Väinö Linnaan liittyviä lukukokemuksia. Kyselyyn voi vastata osoitteessa lukukokemus.fi. Keruun kummina toimii kirjailija, kirjallisuudentutkija, FT Virpi Hämeen-Anttila. Suomen kirjainstituutin säätiön pj. FT Annamari Arrakoski-Engardt haastattelee Virpi Hämeen-Anttilaa Tampere-talolla lauantaina 28.11. klo 16. Haastattelu on katsottavissa suorana Pukstaavin Facebook-sivuilla. Tapahtuma on osa Tampereen Kirjaviikon ohjelmaa.

Pukstaavissa on esillä myös Minun kirjastoni -pienoisnäyttely professori Yrjö Varpion kirjoista 5.10.2020−31.3.2021

Lisätietoa:

amanuenssi Emilia Heikkilä, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
puh. 050 313 1408, emilia.heikkila@pukstaavi.fi

<Takaisin

Ele polghe kiria quin sica waicka henues on wehe wica.

Mikael Agricola

Esipuhe Psalttariin