Uutinen

Lankku valloittaa Pukstaavinkin 11.11.

Lankku, eli Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma on koko perheelle suunnattu, kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, joka kerää yhteen kulttuurin tekijöitä ja kokijoita monien esiintyjien ja työpajojen siivittämänä. Tapahtuma pidetään la 11.11.2017 klo 11-18 Marttilankadulla Sastamalassa ja yksi tapahtumapaikoista on Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi. Tarkemmat ja ajankohtaiset tiedot: www.sastamalanopisto.fi/sivu.tmpl?sivu_id=9620.

Tapahtuman teemana on monilukutaito, joka näkyy monipuolisena tarjontana kaikille tarjottavina työpajoina, joita on lähes 20. Mukana on mm. MarttilankatuMysteeri -ongelmanratkaisutehtävä, rap/beatboxaus -työpaja, boffaamista, koodaamista jne. Tapahtumassa on varmasti kaikille jotain uutta koettavaa, myös aikuisille!

Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään yli 200 000 Youtube-seuraajaa omaava, pelaamisesta videobloggaava MrJallu101. Sanataiturikisan yhteydessä esiintyy rapin sm-finalisti Niko Nova. Aikuisille ja nuorille luennoi some-käyttäytymisestä Tommi Tossavainen, jonka Lapset ja media -koulutuksessa keskustellaan median muutoksesta ja internetin merkityksestä meille kaikille ja kasvatukselle. Lavalla nähdään myös nyky- ja break-tanssia yhdistävä Mikko Makkosen ja Tero Hytösen -tanssiesitys sekä Sastamalan musiikkiopiston oppilaita.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lapsille ja nuorille suunnattu Sastamalan Sanataituri -kilpailun finaali, jonka pääpalkintona on 200€. Lisäksi tapahtumassa lanseerataan ensimmäistä kertaa liikuntaa ja sanaleikkejä yhdistävä Sanasodan SM-kilpailut, johon voi osallistua esim. kaveriporukalla tai perheen kesken!

P.S. Lounais-Suomessa järjestetään marraskuussa myös kaksi muuta lastenkirjafestivaalia:

Naantalin lastenkirjallisuusfestivaali Kirjahyrrä haluaa vahvistaa lapsille ja nuorille suunnatun kirjallisuuden arvostusta ja asemaa Suomessa. Kolmannen kerran järjestettävä Kirjahyrrä pidetään tänä vuonna 9.–11.11. Festivaalin aikana lastenkirjailijat tapaavat lukijoita, lukevat tekstejä ja keskustelevat tarinoista. Lapset pääsevät itse kertomaan tarinoitaan erilaisissa työpajoissa. Festivaali huipentuu lauantain poikkitaiteelliseen perhepäivään, jossa on kirjallisuuden ohella tarjolla nukketeatteria ja musiikkiesityksiä. Kirjahyrrä järjestää myös Hyrräpöllön marraskuu -nimellä kulkevan joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on julkaista lasten ja nuorten festivaalien aikana tuottamista teksteistä toimitettu kirja. Tutustu Kirjahyrrän ohjelmaan osoitteessa www.kirjahyrra.fi.

Tampereella järjestettävä Kirjalitta painottaa lasten omaa osallistumista tarinoiden tekemiseen. Lastenkirjainstituutin ja Sanataideyhdistys Yöstäjän järjestämän festivaalin teemana on ”erittäin salainen”. Kolmannen kerran järjestettävä Kirjalitta levittäytyy pop up -hengessä ympäri kaupunkia. Ohjelmassa on näyttelyitä sekä lasten omista teksteistä että lapsilta kielletyistä kirjoista, kirjailijavieraita, työpajoja ja kirjavinkkaustapahtuma koululaisille. Kirjalitan ohjelma alkaa maanantaina 6.11. ja päätapahtuma on lauantaina 11.11. Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Kirjalitan ohjelma löytyy osoitteesta www.kirjalitta.fi.

<Takaisin

Elämä onkin vallan naurettavaa, jos sen vakavasti ottaa.

Maria Jotuni

Tohvelisankarin rouva