Uutinen

Tulossa: lasten- ja nuortenkulttuurin suurtapahtuma

Lasten ja nuorten kulttuuriviikot järjestetään Sastamalassa syksyllä 2019 teemalla “Ympäristö”. Kulttuuriviikot huipentuvat lauantaina 23.11.2019 Sylvään koululla Lankku- ja Omafilmi-tapahtumiin. Illan päättää Vexve-areenalla järjestettävä Sykerock.

Kulttuuriviikot vierailevat kaikkien Sastamalan koulujen 1.–9. luokilla syksyn 2019 aikana. Lapsille ja nuorille järjestetään ikäluokittain eri teemaisia työpajoja. Tarjolla on kulttuuria laidasta laitaan – esimerkiksi musiikkia, elokuvia ja kuvataidetta.

Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma Lankku ja lyhytelokuvafestivaali Omafilmi yhdistyvät nyt ensimmäistä kertaa yhdeksi lasten ja nuorten kulttuurin suurtapahtumaksi. Vuodesta 2017 lähtien järjestetyssä Omafilmissä esitetään nuorten tekemiä elokuvia, joiden lisäksi ohjelmassa on mm. elokuvatyöpajoja. Vuoden 2003 Lasten kirjapäivistä alkunsa saanut Lankku tarjoilee koko perheelle mm. teatteri- ja musiikkiesityksiä ja muita värikkäitä kulttuurielämyksiä. Päivän päätteeksi nuorten järjestämä Sykerock kokoaa nuoret kuulemaan kauden kuumimpia artisteja jo 11. kerran.

Omafilmi etsii tänäkin vuonna nuorten tekemiä elokuvia, joista nuorista koostuva Omafilmi-raati valitsee kunkin ikäluokan parhaat palkittaviksi. Elokuvia voi lähettää Omafilmille 25.2.–10.10.2019. Vuoden 2019 elokuvien teemana on "Ympäristö", jota voi käsitellä esimerkiksi seuraavien kysymysten kautta: Mikä on suhteesi luontoon tai ympäristökriiseihin? Millaisena näet ympäristömme tulevaisuudessa? Miten voit itse vaikuttaa tulevaisuuteen? Elokuvien lähettämisohjeet voi katsoa täältä. 

Kulttuuriviikkoja ovat järjestämässä Kirjastopalvelut, Kulttuuripalvelut, Liikuntapalvelut, Musiikkiopisto, Nuorisopalvelut, Perusopetus, Sastamalan Nuorisovaltuusto, Sastamalan Opisto, Sastamalan seudun museo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

Lue lisää: www.sastamalankulttuuriviikot.fi.

<Takaisin

Monta on laulua. Monta myös laulujen miestä.

Eino Leino

Väinämöisen laulu