Uutinen

Tekstiilien tarinoita ja vinkkejä mokailun sietämiseen

Linkit ohjelmatallenteisiin alla

Vanhan kirjallisuuden päivien etkot eli alkujuhlat on useana vuonna järjestetty Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa. Tänä vuonna kirjapäivät siirtyivät verkkoon, joten Pukstaavikin järjestää etkot virtuaalisesti torstaina 25. kesäkuuta klo 13 alkaen.

Mitä perheen tekstiilit voivat kertoa? Miten oppia arvostamaan omaa mokailuaan? Pukstaavin etkot tarjoilevat vastauksia mm. näihin kysymyksiin.

Ohjelma lähetetään livenä Pukstaavin Facebook- ja Instagram -kanavilta. Näin ollen rennon ohjelman parissa voi viihtyä työpäivän lomassa, kuohuvan kera kotiterassilta tai vaikkapa napit korvissa lenkkeillen.

OHJELMA

• 13.00 Tekstiilien tarinoita ja kierrätystä kolmen sukupolven voimin
Kirjailijavieraana Liisa Lauerma, jonka uutuuskirja, ”Elina ja mummin kierrätyspäivä: Tilkkutarinoita”, herättelee tutkimaan oman perheen historiaa kodintekstiilien kautta. Kirja toimii lasten, vanhempien ja isovanhempien yhteisenä tarinallisena tietokirjana ja työvälineenä kestävyyskasvatuksessa. Katso tallenne tästä.

• 14.00 Millaisia merkityksiä kirjalla on suomalaisessa yhteiskunnassa?
Amanuenssi Emilia Heikkilä ja museolehtori Mari Immonen tarjoilevat maistiaisia Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin päänäyttelystä. Katso video tästä. 

• 15.00 Mokailemisen taito – huumorilla läpi vaikeiden aikojen
Vieraana Tiia Rantanen ja Anna Karhunen, joiden ”Kaverin puolesta kyselen” -podcast on yksi Suomen suosituimmista. Heiltä on ilmestynyt myös kirja, jossa nauretaan noloimmille "kaverille" sattuneille tapauksille. Katso tallenne tästä. 

Lämmin kiitos yhteistyöstä Suomen Kirjailijaliitolle, joka lainaa Helsingin toimistoaan ohjelman kuvauksiin. Kirjailijaliitto on Pukstaavia ylläpitävän Suomen kirjainstituutin säätiön perustajajäsen. Liiton toimisto on sijainnut samalla paikalla Runeberginkadulla jo 90 vuoden ajan, joten se on nähnyt lukuisia kirjailijasukupolvia.

Varsinaiset Vanhan kirjallisuuden päivät lähetään virtuaalisesti kirjapäivien YouTube-kanavalta 26.–27. kesäkuuta. Kahdelle päivälle on luvassa paljon mielenkiintoista ohjelmaa – lue lisää: vanhankirjallisuudenpaivat.com.

Lisätiedot:

Tuottaja-tiedottaja Viivi Arela
0400 389 553
viivi.arela(at)pukstaavi.fi

facebook.com/pukstaavi
instagram.com/pukstaavi

Kuva: Kaverin puolesta kyselen -podcastin Tiia Rantanen ja Anna Karhunen. Kuvaaja Eino Nurmisto.

Kaverin puolesta kyselen -podcastin Tiia Rantanen ja Anna Karhunen

<Takaisin

Kyl myö ain toimeen tullaa. Elä sie suotta hättäile.

Väinö Linna

Tuntematon sotilas