Uutinen

Syksyn tuulet tuovat kulttuuritorstait

Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat nyt makupaloja heille, jotka harvoin ehtivät museoon. Olemme syyskaudella 6.9.–13.12. torstaisin avoinna klo 10–20.

Luvassa on myös kuukausittain kulttuuritapahtumia torstai-iltojen ratoksi: syyskausi pitää sisällään elokuvaesityksiä, kansanmusiikkia ja luentoja näyttelyiden ajankohtaisista aiheista. Myös kahvila on tapahtumien aikaan torstaisin avoinna pidempään.

KULTTUURITORSTAIT

Kaikki tapahtumat Pukstaavin salissa. Vapaa pääsy!

6.9. klo 18 Elämää leluverstaassa -luento
Matti Niemi ja Marja-Leena Santanen vievät kuulijat pintaa syvemmälle paikallisten leluverstaiden arkeen ja historiaan. Järj. Sastamalan seudun museo ja Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys.

13.9. klo 17.30 Venäläinen elokuvailta: Rudolf Nurejev – Rudik
Tarina maailmankuulusta balettitanssijasta Rudolf Nurejevista. Kesto 52 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

20.9. klo 18 Sinisen hämärän lumous -luento
Näyttelysuunnittelija Aino-Maria Kangas avaa Pekka Vuoren satumaisemia. Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

27.9. klo 18 Kansanmusiikki-ilta
Lauluyhtye Kanto ja muita kansanmuusikoita.
Järj. Lauluyhtye Kanto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

4.10. klo 17.30 Venäläinen elokuvailta: Peilit (Zerkala)
Yhden Venäjän merkittävimmän naisrunoilijan Marina Tsvetajevan värikäs elämäkerta. Kesto 100 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

11.10. klo 18 Kulo-, Rauta- ja Liekoveden laivaliikenteen historiaa -luento
Ahto, Alku, Apu I-IV, Eko, Into, Joutsen, Karkku, Lokki, Lähtö, Memmola ja monet muut laivat ovat liikennöineet alueemme vesillä. Tule kuuntelemaan tai jakamaan omat tietosi lähivesistöjen laivaliikenteestä 1800-luvulta nykypäivään. Järj. Sastamalan seudun museo ja Sastamalan Opisto.

18.10. klo 17.30 Kirjailijakahvit: Kirjailija varmistuu lähiaikoina.

25.10. klo 17.30 Venäläinen elokuva: Anna Karenina, Vronskin tarina
Leo Tolstoin romaaniin perustuva tarina tarkastelee kolmiodraamaan rakastajan näkökulmasta. Kesto 138 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

15.11. klo 17.30 Venäläinen elokuva: Kaksi naista
Ivan Turgenevin klassikkoteokseen ”Kuukausi maalaiskylässä” (1855) pohjautuva elokuva. Kesto 98 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

13.12. klo 18 Kirjailijakahvit: Roope Lipasti
Kirjailijakahveilla kuullaan suomalaisten eturivin kirjailijoiden mietteitä omista kirjoistaan, kirjallisuudesta ja elämästä yleensä. Järj. Suomen Kirjainstituutti.

Torstaina tavataan!

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

<Takaisin

Tuoksut vanamon ja varjot veen; niistä sydämeni laulun teen.

Eino Leino

Nocturne