Uutinen

Syksyn kulttuuritorstait ovat täynnä tarinoita!

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat taas iloa torstai-iltoihin: olemme torstaisin pidennetysti avoinna klo 10–18. Museot ja Suomen Kirjainstituutti yhteiskumppaneineen järjestävät myös useina torstai-iltoina kulttuuritapahtumia torstaiden ratoksi.

Myös Kahvila Pukstaavi palvelee joka torstai klo 18 asti.

KULTTUURIOHJELMA

Kaikki tapahtumat Pukstaavin salissa tai Kahvila Pukstaavissa. Vapaa pääsy!
Huomaathan, että tänä syksynä ohjelmaan saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkista ajantasaiset tiedot Pukstaavin verkkosivuilta tai infosta.

SYYSKUU

17.9. klo 18 Klaus Rahikainen: Pelon tuolla puolen
Karkkulainen elämäntutkija kertoo vastajulkaistujen kirjojensa ajankohtaisista teemoista: pelon kohtaamisesta ja elämän ihmeen löytämistä. Tilaa myös keskustelulle.
Järj. Klaus Rahikainen ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

24.9. klo 18 Syyskonsertti
Sukella kauniisiin säveliin: Kansanlauluyhtye Kanto ja irkkuyhtye Fior ihastuttavat syyskonsertillaan.
Järj. Kansanlauluyhtye Kanto, Irkkuyhtye Fior ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

LOKAKUU

1.10. klo 18 Kirjanjulkistustilaisuus: Sattuman tuomio
Olavi Toivolan, Abraham Braxin kunnian tekijän uusi, 1930-luvun Tyrväälle ja Tampereelle sijoittuva romaani vie koettuun kovaan aikaan ja sen kauneuteen ja jännitykseen. Haastattelijana Marko Vesterbacka.
Järj. Kustannusliike Warelia ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

22.10. klo 18 Kirjailijavieraana Crizzi Heinen
Saksalainen kirjailijavieras ja musiikkitieteilijä kertoo työstään ja romaanistaan Am schwarzen Loch. Keskustelu käännetään suomeksi. 
Järj. Tampereen Saksalainen Kulttuurikeskus ja Suomen kirjainstituutti

29.10. klo 18 Koulumuistojen ilta
Muistatko koulun kellon soinnin, ruokaliinat ja rautamukin tai karttakepin? Sanataideohjaaja Tiina Laaninen alustaa, miten koulumuistoja voi kirjoittaa ylös, muistelemme alakouluaikoja yhdessä ja opiston elämäntarinakurssilaiset lukevat omia muistojaan.
Järj. Sastamalan opisto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

MARRASKUU

5.11. klo 18 Pyhäjärvi-kokoelman kätköistä
Tutkija Jussi Lahtinen ja amanuenssi Emma Kurki kertovat Sastamalan seudun museon Pyhäjärvi-kokoelmasta ja kokoelmatyöstä.
Järj. Sastamalan seudun museo. 

19.11. klo 18 Kirjanjulkistustilaisuus: Eväkkäistä elämää
Kalaseikkailuita lohijoilta ja verkkovesiltä. Suruista sanoiksi ja Murheista mietteiksi -teoksista tunnetun Marita Tuomilaakson uusin kirja on kalastusaiheinen muistelmateos.
Järj. Kustannusliike Warelia ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

26.11. klo 16–18 Väinö Linnan syntymäpäiväjuhlinta
Päiväläispoika – Väinö Linnan lapsuus- ja nuoruusvuodet Urjalassa -näyttely on avattu. Tervetuloa tutustumaan kansalliskirjailijan elämää valoittavaan kiertonäyttelyyn. Museoon pääsee kaksi yhden hinnalla, lisäksi tarjouksia museokaupassa. Museot ja kahvila auki klo 18 asti.
Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Torstaina tavataan!

Huomaathan, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja pandemiatilanteen kehittymistä. Tarkistathan siis ajantasaiset tiedot tapahtumista verkkosivuiltamme tai museon infosta.

––––––––––––––

Haluamme varmistaa kaikille mukavan ja turvallisen museovierailun, joten museoissa on otettu monipuolisesti huomioon erilaiset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät viranomaisohjeet. Kiitos kun autat meitä tässä työssä:

  • Tulemalla museoon vain terveenä.
  • Huolehtimalla vierailusi aikana hyvästä käsihygieniasta. Meiltä löydät sekä hyvät käsienpesumahdollisuudet että käsidesiä.
  • Säilyttämällä 1–2 metrin etäisyyden muihin asiakkaisiin. Museokohteissa otetaan huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset.
  • Yskimällä nenäliinaan tai hihaan.
  • Välttämällä esineiden tarpeetonta koskettamista. Halutessasi saat meiltä näyttelyyn mukaan kertakäyttöhansikkaat tai voit ottaa jo kotoa mukaasi oman kosketusnäyttökynäsi.
  • Suosimalla korttimaksua.

<Takaisin

Toisinaan alaslasketaan, toisinaan ylösnostetaan tässä maailmassa.

Aleksis Kivi

Seitsemän veljestä