Uutinen

Suuren urheilunäyttelyn viimeinen viikko – ilmainen sisäänpääsy maanantaina 31.8.

Vielä ehdit tutustumaan Sastamalan kilpaurheiluhistoriaan Suuressa urheilunäyttelyssä. Näyttelyn viimeisenä päivänä, maanantaina 31.8. olemme poikkeuksellisesti auki, ja museoon on ilmainen sisäänpääsy!

Paikallishistoriaan tutustumisen lisäksi näyttelyssä voi hypätä, leimata rasteja, pelata, kokeilla tandemsuksia tai vaikka kiivetä hyppypukille.

Näyttely on auki vielä perjantaina ja lauantaina 10–16 sekä maanantaina 10–16.

--

Sastamalan seudun näyttely avaa monipuolisesti kilpaurheilun kehitystä Sastamalassa. Suuri urheilunäyttely – Lajien kirjoa Sastamalassa nostaa esille sattumuksia ja tarinoita paikkakunnan urheiluhistoriasta. Tiesitkö, että Vammaskosken sillalla on juostu maailmanennätys ja että villakarstoista oli arvaamaton hyöty eräissä potkukelkkakilpailuissa?

Urheilu on kuulunut suomalaisten elämään kilpailumielessä reilun sadan vuoden ajan. Alussa urheilu oli kevyttä kisailua, jonka hyödyt esimerkiksi raittiusliike huomasi. 1900-luvun alkupuolella urheiluseuroja perustettiin innokkaasti ja uudet urheilulajit rantautuivat Suomeen.

Paikallishistoriaan tutustumisen lisäksi näyttelyssä voi hypätä, leimata rasteja, pelata tai vaikka kiivetä hyppypukille.

Näyttely on avoinna 1.10.2019−31.8.2020 Sastamalan seudun museossa, Marttilankadun Tornihuvilassa. Suuri urheilunäyttely on yksi Sastamalan 10-vuotisjuhlavuoden tapahtumista.

Suuren urheilunäyttelyn pääyhteistyöyrityksenä toimii Levorannan Autoliike. Muut yhteistyöyritykset ovat Telilän Sähkötyö, Kuljetusliike Finska, Vammaspaino, OP Sastamala, Liikuntakeskus Pinkki, Vammalan 1. Apteekki, Tyrvään Pappila ja Majava.

--

Haluamme varmistaa kaikille mukavan ja turvallisen museovierailun, joten museoissa on otettu monipuolisesti huomioon erilaiset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät viranomaisohjeet. Kiitos kun autat meitä tässä työssä:

Tulemalla museoon vain terveenä.
Huolehtimalla vierailusi aikana hyvästä käsihygieniasta. Meiltä löydät sekä hyvät käsienpesumahdollisuudet että käsidesiä.
Säilyttämällä 1–2 metrin etäisyyden muihin asiakkaisiin. Museokohteissa otetaan huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset.
Yskimällä nenäliinaan tai hihaan.
Välttämällä esineiden tarpeetonta koskettamista. Halutessasi saat meiltä näyttelyyn mukaan kertakäyttöhansikkaat tai voit ottaa jo kotoa mukaasi oman kosketusnäyttökynäsi.
Suosimalla korttimaksua.

Tytöt pelaavat jääkiekkopeliä

<Takaisin

Herrojen kanssa on turha mennä marjaan.

Mika Waltari

Mikael Karvajalka