Uutinen

Satupäivänä luetaan ääneen ympäri Pirkanmaata


Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Milloin olet viimeksi lukenut ääneen? Pirkanmaalaisten kirjatoimijoiden muodostama Lukeva Pirkanmaa -verkosto haastaa sinut lukemaan Satupäivänä eli torstaina 18.10.

”Tartu kirjaan ja lue ääneen lapsillesi, isovanhemmillesi, puolisollesi tai työkavereillesi. Jos haluat tempaista vielä näkyvämmin, lue kirjaa ääneen jossakin julkisella paikalla”, rohkaisee Suomen Kirjainstituutin intendentti Heli Vuohelainen.

”Ota kuva lukuhetkestäsi ja jaa se somessa hashtageillä #koskamäluen ja #lukevapirkanmaa”.

Jos ääneen lukeminen jännittää, voit myös nauttia kuuntelemisesta. Lukeva Pirkanmaa -verkosto järjestää torstaina ympäri Pirkanmaata tapahtumia, joissa pääosassa ovat kirjat. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

  • Ikaalisissa Ikaalisten Kirjakauppa, Ikaalisten seurakunta ja Lastenkirjakauppa Satunurkka kutsuvat mukaan satupäivän lukutempaukseen Ikaalisten seurakuntakeskukseen klo 15–16. Seija Gauffin lukee hiirirunoja ja Satunurkan Karoliinan kanssa päästään kuulemaan satu Mollista. Ohjelmassa myös lastenkirjanäyttely sekä kirja-arvonta. Lisäksi Ikaalisten kirjakaupassa satupäivän tarjouksena kaikki lastenkirjat -20% ja ensimmäiset 50 lasta saavat heijastimen.
  • Nokian kirjastossa satujoogataan klo 9.30 ja lanseerataan lukukoiratoiminta klo 17.30.
  • Sastamalassa hoitokoti Hyrkinpuistossa järjestetään satutunti klo 10. Citymarketin Kahvila Kodinsydämessä luetaan ääneen runoja klo 11.30. Lisäksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin on koko päivän ajan vapaa pääsy. Tapahtumat järjestää Suomen Kirjainstituutti, Vanhan kirjallisuuden päivät ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.
  • Tampereella pääkirjasto Metsossa satutunnilla sadunkertojina ovat Tampereen Teatterin näyttelijät Arttu Ratinen ja Aliisa Pulkkinen klo 10.15. Nekalan kirjastossa Pia Krook kertoo Leena Krohnin teoksen Vihreä vallankumous klo 18. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja kyseessä on Nekalan koulun kirjaston historian viimeinen iltasatu.
  • Valkeakosken kirjastossa järjestetään satutunti klo 9.30–10.

Eri ikäisiä kirjanystäviä hellitään Pirkanmaalla myös marraskuussa, kun pop-up-kirjallisuustalo Tampereen Tarinatehdas toimii Finlaysonin alueella 3.11.–2.12. Lisäksi Tampereella järjestetään Kirjalitta-festivaali 5.–11.11., ja Sastamalassa puolestaan nautitaan LANKKU-festareista eli Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtumasta 10.11.

Lisätietoa Lukeva Pirkanmaa -verkostosta:
Heli Vuohelainen
intendentti
Suomen Kirjainstituutti
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Sastamalan seudun museo
+358 50 313 1411
heli.vuohelainen(at)pukstaavi.fi

<Takaisin

Ei maailma suremisesta parane. Eikä pölyn pyyhkimisestä.

Hella Wuolijoki

Juurakon Hulda