Uutinen

Pakohuoneen viimeinen kuukausi – parhaat joukkueet palkitaan

Varjot kaupungin yllä pitenevät. Kadulla ei liiku ketään, kaikki ovat sulkeutuneet koteihinsa. Kaupungissa leviää selittämätön tauti. Ongelmaa on saapunut selvittämään komisario Koskinen ja avuksi on kutsuttu myös joukko muita suomalaisia rikostutkinnan osaajia. Tutkimukset eivät ole sujuneet ongelmitta, ja he tarvitsevat apua. Pystytkö sinä ratkaisemaan kiperän mysteerin?

Pelaa Pukstaavin Pako museosta -pakohuonepeli lokakuussa ja voit voittaa huimia palkintoja!
Palkitsemme kaksi parhaat pisteet saanutta joukkuetta molemmista sarjoista, KIPERÄSTÄ ja PULMALLISESTA.

Palkinnot

KIPERÄ – suositellaan yli 12-vuotiaille
1. palkinto: Lahjakortti Pakeneman pakohuoneeseen* ja Pakohuone-kassit + avaimenperät jokaiselle pelaajalle
2. palkinto: Pakohuone-kassit + avaimenperät jokaiselle pelaajalle

PULMALLINEN – sopii vaikka koko perheelle
1. palkinto: Lahjakortti Pakeneman pakohuoneeseen* ja Pakohuone-kassit + avaimenperät jokaiselle pelaajalle
2. palkinto: Pakohuone-kassit + avaimenperät jokaiselle pelaajalle

*Palkintoon sisältyy Pakeneman pakohuone-lahjakortti 4 henkilölle.

Varaa pakohuone nyt:

 • Sisältyy museon pääsymaksun hintaan (4/6 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).
 • Huom! Pakohuonepeliin otetaan päivän aikana vain rajallinen määrä pelaajia, joten suosittelemme varaamaan ajan etukäteen: info(at)pukstaavi.fi tai p. 010 3212 950. Ajanvaraus ei ole pakollista eli voit myös tulla koettamaan onneasi.
 • Huoneeseen mennään 2–6 henkilön ryhmissä.
 • Alle 9-vuotiaille pakohuonetta suositellaan yhdessä aikuisen kanssa.
 • Kokeile myös koko perheen versiota!

Kilpailun järjestää Suomen kirjainstituutin säätiö.Lisätietoa

Pako museosta yhdistää ainutlaatuisella tavalla dekkarikirjallisuuden perinteen pakohuonepelin logiikkaan. Kyseessä ei ole tyypillinen museonäyttely vaan pakohuone, jossa pääsee sukeltamaan kirjallisuuteen. Dekkareiden ystävät pääsevät osaksi jännityskertomusta, josta löytyy myös tuttuja juonikuvioita ja hahmoja.

Pakohuoneen kummidekkaristina toimii kirjailija Seppo Jokinen, joka tunnetaan tamperelaiskomisario Sakari Koskisen seikkailuista. Jokinen on yksi Suomen suosituimmista dekkarikirjailijoista ja Crime Time -kustantamon perustajajäsen.

Pako museosta on suunniteltu yhteistyössä sastamalalaisen pakohuoneyritys Pakeneman kanssa. Pakohuoneen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota poistumisturvallisuuteen. Tilojen hätäpoistumistiet on merkitty ja ohjeistettu selkeästi. Huom. Pako museosta -pakohuone ei ole rakennus- ja tilateknisistä syistä esteetön. Oviaukkojen leveys on 700 mm.

Pako museosta on avoinna 1.5.2019–31.10.2020 Suomalaisen kirjan museossa, Sastamalassa.

--

Haluamme varmistaa kaikille mukavan ja turvallisen museovierailun, joten museoissa on otettu monipuolisesti huomioon erilaiset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät viranomaisohjeet. Kiitos kun autat meitä tässä työssä:

 • Tulemalla museoon vain terveenä.
 • Huolehtimalla vierailusi aikana hyvästä käsihygieniasta. Meiltä löydät sekä hyvät käsienpesumahdollisuudet että käsidesiä.
 • Säilyttämällä 1–2 metrin etäisyyden muihin asiakkaisiin. Museokohteissa otetaan huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset.
 • Yskimällä nenäliinaan tai hihaan.
 • Välttämällä esineiden tarpeetonta koskettamista. Halutessasi saat meiltä näyttelyyn mukaan kertakäyttöhansikkaat tai voit ottaa jo kotoa mukaasi oman kosketusnäyttökynäsi.
 • Suosimalla korttimaksua.

<Takaisin

Monta on laulua. Monta myös laulujen miestä.

Eino Leino

Väinämöisen laulu