Uutinen

OKM:ltä taas 25 000 euroa harrastetunteihin

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Suomen kirjainstituutin säätiölle 25 000 euron avustuksen lasten harrastetuntien järjestämiseen lukuvuonna 2017–2018.

Avustuksen avulla Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Sastamalan seudun museo ja Suomen Kirjainstituutti tarjoavat noin seitsemään paikalliseen ala- ja yläkouluun harrastetunteja, joissa yhdistyy kulttuuriperintö ja sanataide.

”Harrastetuntien sisällöt nousevat museoiden kokoelmista sekä lukemisesta ja kirjoittamisesta, mutta käytännön toteutus muokkautuu työntekijän osaamisen perusteella. Haemme parhaillaan työntekijää tähän projektiin”, kertoo säätiön viestintävastaava Heli Tuominen.

Harrastetunneilla voidaan esimerkiksi seikkailla lähiympäristössä ja lempikirjojen maisemissa. Sanataiteeseen yhdistetään oman paikkakunnan historiaa esineiden, valokuvien ja muistojen avulla. Tarina voi muuttua kuvaksi tai museon esineistä voi syntyä seikkailukertomus. Keväällä harrastetuntien tuotokset kootaan näyttelyksi koululle tai museoon. Harrastetunnit kokoontuvat ennen tai jälkeen koulupäivän.

Harrastetunneista käydään parhaillaan neuvotteluja koulujen kanssa, ja säätiö tiedottaa toteutuvista kerhoista tarkemmin syksyn aikana. Koulut on valittu OKM:n järjestämän kyselyn perusteella.

Harrastetunnit ovat osa hallitusohjelman kärkihanketta, joka parantaa taiteen ja kulttuurin saatavuutta lapsille ja nuorille.

<Takaisin

Sanaa päähän vaikka halkonuijalla.

Aleksis Kivi

Seitsemän veljestä