Uutinen

Museoiden yö 20.5. tulvii ilmaista ohjelmaa

Museoiden yönä lauantaina 20.5. on ainakin kymmenen hyvää syytä poiketa Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon.

1. Museoiden yönä molempiin museoihin ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy! Pukstaavi avoinna lauantaina klo 10–23 ja Sastamalan seudun museo klo 18–20.

2. Pukstaavin kirjailijavieraaksi saapuu kulttuuriperinnön monipuolinen ammattilainen ja kirjailija Marja-Liisa Rönkkö. Hänen kanssaan pohdimme klo 15–16 kirjoittamista sekä Sastamalan kulttuurielämää ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

3. Miten Tyrvään Mantan käyttämä muste on tuhonnut hänen reseptejään ja miten reseptit voitiin pestä vedellä? Paperikonservaattoriopiskelija Kirsi Kärki Vantaan ammattikorkeakoulu Metropoliasta kertoo Tyrvään Mantan reseptien konservoinnista Pukstaavissa klo 16–17 ja Sastamalan seudun museossa klo 18–19.

4. Pyöräretki Pukstaavilta Tyrvään Mantan uudelle luontopolulle Ranta-Kukkuriin lähtee klo 16. Lähettäjänä itse Tyrvään Manta. Polulla on Sastamalan kaupungin kulttuuritoimen järjestämä kahvitarjoilu klo 15–18 (säävaraus). Voit mennä paikalle myös itsenäisesti. Pyöräretki jatkuu polulta noin klo 17.30 Sastamalan seudun museoon Mantan kammarin avajaisiin tai takaisin Pukstaaviin.

5. Muurikki ja metsän väki -lastenkonsertti Pukstaavissa klo 18. Tarina Muurikki lehmästä kuljettaa lapset noin 150 vuotta ajassa taaksepäin. Muurikki pääsee pitkän talven jälkeen niitylle ja metsään paimenien kanssa.

6. Vaivaako riisitauti, luumätä tai vatsakatarri? Tule Mantan kammari -näyttelyyn, jossa saat tutustua kuuluisaan kansanparantajaan Amanda Jokiseen (1853–1922). Kaikille avoimet näyttelyn avajaiset Sastamalan seudun museossa klo 18–20. Avajaisissa tarjolla perinnehoitomaistiaisia ja paikalla on itse Tyrvään Manta.

7. Sastamalan opiston kuoro Jazztamala Singers esiintyy Pukstaavissa klo 22. Erikoisuutena Kaarlo Sarkian runouteen sävellettyä latinomusiikkia. Johtajana V-P. Bäckman.

8. Tykkäätkö kuvata videoita tai ottaa valokuvia? Museoiden yön kilpailussa voit ottaa valokuvia tai tehdä lyhyitä videopätkiä Pukstaavin hauskimmista tai yllättävimmistä paikoista. Voit kuvata myös teemalla “yö museossa”. Parhaille palkintoina leffalippuja, vapaalippuja Pukstaaviin sekä yllätyskirja! Ota oma älypuhelin (tai kamera) mukaan ja julkaise teoksesi suoraan Facebookiin, Instagramiin, Musical.lyyn tai Twitteriin tägillä #pukstaavi. Voit myös lähettää teoksesi meille tekstiviestinä tai sähköpostitse. Tarkemmat ohjeet Pukstaavin infosta! Kilpailu voimassa koko päivän ajan eli klo 10–23.

9. Istahda nauttimaan nuorten tekemistä elokuvista! OmaFilmi!-festivaali vierailee Pukstaavissa ja nähtävänä on viisi eri lyhytelokuvaa. Elokuvia esitetään noin klo 16–17 ja 19–21.30.

10. Pukstaavissa esillä on sanataidekerhojen Tarinoiden Sastamala -näyttely, joka koostuu lasten omista töistä.

Tervetuloa!!

<Takaisin

Min verran meissä on lempeä, sen verran meissä on ijäistä.

Eino Leino

Hymyilevä Apollo