Uutinen

Mikä on lempisatusi? Jaa lukumuistosi!

Mikä on lempisatusi? Onko jokin satukirja tai -kuvitus jäänyt vahvasti mieleesi? Millaiset lukuhetket ovat olleet sinulle rakkaimpia? Kirjat heräävät henkiin vasta luettaessa ja lukukokemukset ovat tärkeä osa yhteistä aineetonta kulttuuriperintöämme. 

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi julkistaa vuoden 2018 alussa lukukokemusten keruualustan. Museo kerää kokoelmiinsa suomalaisten lukukokemuksia ja lukemiseen liittyviä muistoja. Arkistoaineisto on tutkijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden käytössä.

Koska vuonna 2018 tulee kuluneeksi 200 vuotta satusetä Zacharias Topeliuksen syntymästä, museo keskittyy ensimmäisessä keruussa satuihin. Keruukampanja toteutetaan 8.1.–27.4.2018.

Keruualustan testiversio on ollut jo kokeiltavissa Helsingin kirjamessuilla, Naantalin Kirjahyrrässä ja Sastamalan Lankussa.

Taustatietoa museosta ja hankkeesta

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tehtäväkenttään kuuluu ylläpitää ja vahvistaa suuren yleisön ymmärrystä kirjan ja kirjallisuuden ilmentämästä kulttuuriperinnöstä, kulttuurihistoriasta ja yhteiskunnallisesta merkityksestä. Uusi tiedonkeruuväline mahdollistaa nykyaikaisen ja kustannustehokkaan tavan kerätä aineetonta kulttuuriperintöä.

Lukukokemukset talteen -hankkeen tavoitteena on suomalaisen lukemiskulttuurin tallentaminen ja lukemisen edistäminen. Hankkeeseen on saatu avustusta Museovirastolta. Sami Toivonen ja Aino Havukainen ovat antaneet kuvitustaan hankkeen käyttöön.

Seuraa hankkeen kuulumisia verkossa lukukokemus.fi. Löydät Pukstaavin myös Twitteristä, Facebookista ja Instagramista käyttäjänimellä @Pukstaavi.

Jaa muistosi saduista ja lukuhetkistäsi muiden kanssa!

Lisätietoa

projektityöntekijä
Sakari Hanhimäki
p. 050 313 1412
sakari.hanhimaki@pukstaavi.fi

<Takaisin

Onni on, kun kaura ja nurmiheinä kasvaa kevätsateessa niin että korviin kohisee.

Hella Wuolijoki

Niskavuoren naiset