Uutinen

Kulttuuritorstai virkistää viikon

Yleisön pyynnöstä Kulttuuritorstai-illat jatkuvat myös keväällä 2019. Tapahtumiin on vapaa pääsy.
Luvassa on inspiroivaa kulttuuriohjelmaa iltojen ratoksi – ja mahdollisuus myöhäisempään museovierailuun! 

Kulttuuritorstaiohjelmassa

Tarina pakohuoneen takaa
2.5. klo 18
Kiehtova ilta mysteerien äärellä! Pakeneman yrittäjä ja Pukstaavin Pakohuoneen tekijä Mikko Viitamaa kertoo miten pakohuoneet syntyvät.

Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Pakenema.

Kirjailijakahveilla Tapani Bagge (ja Gabriel Sutki)
9.5. klo 18  
Kirjailijakahveille istahtaa tunnettu kirjailija Tapani Bagge. Erityisesti dekkareistaan ja suosituista lasten- ja nuortenkirjoistaan tunnettu Bagge tulee kertomaan uutuudestaan, Maantien kutsu -kirjasta. Maantien kutsu kertoo legendaarisesta varkaasta ja vankikarkurista Gabriel Sutkista, joka kiersi Suomen markkinoita 1860-luvulta eteenpäin. Kauhavalta lähtöisin oleva veijarivaras pyrki väkivallattomuuteen ja onnistui karkaamaan useammastakin vankilasta sahaamalla kahleitaan tai vuolemalla ovenpieliä. Tavarantasaajaksi itseään kutsunut Sutki oli Suomen Robin Hood – otti rikkailta ja antoi köyhille. Kirja on kirjoitettu Sutkin näkökulmasta.

Jännittävä ilta menneisyyden mestarivarkaan seurassa johdattelee Pukstaavin dekkariaiheisen pakohuoneen tunnelmiin ja teemoihin. Tule kuulemaan lisää!

Järj. Suomen Kirjainstituutti

Keväinen kirjoituspolku
16.5. lähtö polulle klo 18–18.30
Tervetuloa kiertämään kirjoituspolku Pukstaaviin ja talon pihapiiriin yksin tai ystävän kanssa. Polulla on pieniä kirjoitustehtäviä, jotka eivät vaadi aiempaa kirjoituskokemusta. Omat muistiinpanovälineet kannattaa ottaa mukaan. Kirjoituspolun oppaana Tiina Laaninen.

Järj. Sastamalan Opisto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Kevätkonsertti kansanlauluyhtye Kanto ja irkkuyhtye Fior
23.5. klo 18 
Kevään kulttuuritorstaipäivät saavat ihanan päätöksen 23.5.2019 klo 18 kansanlauluyhtye Kannon kevätkonsertin myötä. Keväisessä konsertissa irkkuyhtye Fior tuo nautittavaksemme tuhdin annoksen vihreän saaren lumoa, ja Kanto puolestaan johdattaa meidät kesäaamujen kasteisille niityille ja heinäpellon kuumuuteen.

Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Kansanlauluyhtye Kanto.

Museoon ehtii vielä illemmallakin

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo ovat avoinna torstaisin 17.1.–30.5.2019 klo 10–18. Museot ovat avoinna torstaisin myös niinä iltoina, jolloin ei ole tapahtumia. Kahvila Pukstaavi on avoinna tapahtumailtoina klo 18 asti.

<Takaisin

Ei maailma suremisesta parane. Eikä pölyn pyyhkimisestä.

Hella Wuolijoki

Juurakon Hulda