Uutinen

Kulttuuritorstai-illat virkistävät syksyn pimetessä

Että ehtisit museoon. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat nyt iloa torstai-iltoihin: olemme syyskaudella 6.9.–13.12. torstaisin avoinna klo 10–20. Museot ja Suomen Kirjainstituutti yhteiskumppaneineen myös järjestävät kuukausittain kulttuuritapahtumia torstaiden ratoksi.

Kahvila Pukstaavi palvelee tapahtumailtoina klo 20 asti ja muina torstaina normaalisti klo 16 asti.

KULTTUURIOHJELMA

Kaikki tapahtumat Pukstaavin salissa. Vapaa pääsy!

6.9. klo 18 Elämää leluverstaassa -luento
Matti Niemi ja Marja-Leena Santanen vievät kuulijat pintaa syvemmälle paikallisten leluverstaiden arkeen ja historiaan. Järj. Sastamalan seudun museo ja Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys.

13.9. klo 17.30 Venäläinen elokuvailta: Rudolf Nurejev – Rudik
Tarina maailmankuulusta balettitanssijasta Rudolf Nurejevista. Kesto 52 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

20.9. klo 18 Sinisen hämärän lumous -luento
Näyttelysuunnittelija Aino-Maria Kangas avaa Pekka Vuoren satumaisemia. Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

27.9. klo 18 Kansanmusiikki-ilta
Lauluyhtye Kanto ja muita kansanmuusikoita. Järj. Lauluyhtye Kanto ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

4.10. klo 17.30 Venäläinen elokuvailta: Peilit (Zerkala)
Yhden Venäjän merkittävimmän naisrunoilijan Marina Tsvetajevan värikäs elämäkerta. Kesto 100 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

11.10. klo 18 Kulo-, Rauta- ja Liekoveden laivaliikenteen historiaa -luento
Ahto, Alku, Apu I-IV, Eko, Into, Joutsen, Karkku, Lokki, Lähtö, Memmola ja monet muut laivat ovat liikennöineet alueemme vesillä. Tule kuuntelemaan tai jakamaan omat tietosi lähivesistöjen laivaliikenteestä 1800-luvulta nykypäivään. Järj. Sastamalan seudun museo ja Sastamalan Opisto.

18.10. klo 18 Kirjailijakahveilla Nevfel Cumart
Cumart kertoo pitkästä urastaan kirjailijana, runoilijana, kääntäjänä ja journalistina. Saksalainen kirjailija on Helsingin Goethe-Instituutin ja Tampereen Saksalaisen Kulttuurikeskuksen "Stadtschreiber"-residenssin tämänvuotinen kirjailijavierailija, ja asuu ja työskentelee Tampereella lokakuun aikana. Järj. Tampereen Saksalaisen kulttuurikeskus, Sastamalan Opisto ja Suomen kirjainstituutin säätiö.

25.10. klo 17.30 Venäläinen elokuva: Anna Karenina, Vronskin tarina
Leo Tolstoin romaaniin perustuva tarina tarkastelee kolmiodraamaan rakastajan näkökulmasta. Kesto 138 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

1.11. klo 18.00  Matkoilla utooppisissa maisemissa -luento
Hilja Roivainen avaa matkojen, satujen ja maisemien merkitystä klassisessa utopiakirjallisuudessa ja länsimaisen 1500–2000-luvun maisemataiteen historiassa. Esimerkeistä keskustellaan Pekka Vuoren satumaisemia reflektoiden. Järj. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

8.11. klo 18.00 Kustannusliike Warelian Afroditen yhtälö -kirjan julkistustilaisuus
Kustannusliike Warelian tuore teos "Afroditen yhtälö" julkistetaan Pukstaavin salissa. Kirjan kirjoittajat Jukka Jussila ja Kalle Virta kertovat teoksestaan ja lukevat siitä otteita. Kirjailijat kirjoittavat yhteisteoksessaan runoja ja aforismeja rakkaudesta. Nuorten miesten säkeissä ihastutaan, rakastutaan, perustetaan perhe, erotaan ja muistellaan menneitä. Tuokiokuvat parisuhteesta ja erotiikasta ovat hilpeitä ja kutkuttavia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Järj. Kustannusliike Warelia ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

15.11. klo 17.30 Venäläinen elokuva: Kaksi naista
Ivan Turgenevin klassikkoteokseen ”Kuukausi maalaiskylässä” (1855) pohjautuva elokuva. Kesto 98 min. Englanninkielinen tekstitys. Järj. Sastamalan Venäjä-Seura ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

13.12. klo 18 Kirjailijakahvit: Roope Lipasti
Kirjailijakahveilla kuullaan suomalaisten eturivin kirjailijoiden mietteitä omista kirjoistaan, kirjallisuudesta ja elämästä yleensä. Järj. Suomen Kirjainstituutti.

Torstaina tavataan!

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

<Takaisin

Piteä sinun pitävi pää tarkka, tanea mieli, aina ankara ajatus.

Elias Lönnrot

Kalevala