Uutinen

Koko perheen tekemistä museossa kesällä 2020

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon näyttelyissä sekä pihapiirissä on paljon kivaa tekemistä koko perheelle!

Pukstaavin päänäyttelyssä perheen pienimmät voivat etsiä tuttuja satuhahmoja. Aikuiset seuralaiset saavat museon infosta mukaansa kirjavinkkilistan, josta löytyvät tiedot satukirjoista ja kirjailijoista hahmojen takana. Etsi minut -kuvasuunnistus on hieman isommille lapsille suunnattu tehtäväkierros, jossa etsitään näyttelyssä esillä olevia esineitä ja asioita.

Pako museosta -pakohuonepeli houkuttelee dekkareiden jännittävään maailmaan. Pelistä on mahdollista valita koko perheen peli tai haastavampi versio.

Sastamalan seudun museon Suuressa urheilunäyttelyssä jokainen voi testata taitojaan muun muassa vauhdittomassa pituushypyssä tai pöytälätkässä. Kouluikäisille on tarjolla suunnistustehtävä, joka liittyy näyttelyn teemoihin.

Kirjakorttelin puutarha on kesäisin täydessä kukkaloistoissaan ja pihapiiristä löytyy tekemistä kaikenikäisille. Tatu ja Patu -ulkoleikkipaikka kutsuu leikkimään ja kahvila Pukstaavin terassi tarjoaa oivan paikan pysähtyä nauttimaan lounasta tai vaikkapa tötteröllisen jäätelöä.

Puutarhan keskellä olevan kaivokopin läheisyydessä voi uppoutua Pekka Vuoren Hullu hajusuola -satukirjan maailmaan hauskan qr-koodikierroksen avulla. Sadusta tutut hahmot ovat karanneet puutarhan kukkien sekaan - löydätkö ne? Jokaisen hahmon kohdalla voi pysähtyä kuuntelemaan otteen kirjasta.

Tervetuloa viihtymään Sastamalan kirjakortteliin koko perheen voimin!

Kuva: Hullu hajusuola-qr-koodikierros Pukstaavin puutarhassa

<Takaisin

Kuninkaalla vatsanpuru: koko maalla paasto, suru.

Lauri Viita

Myötätunto