Uutinen

Kirjailijakahveilla Nevfel Cumart

Pukstaavin kulttuuritorstaissa on luvassa 18.10. klo 18 kansainvälinen kirjailijavieras. Kirjailija Nevfel Cumart kertoo pitkästä urastaan kirjailijana, runoilijana, kääntäjänä ja journalistina. Saksalainen kirjailija on Helsingin Goethe-Instituutin ja Tampereen Saksalaisen Kulttuurikeskuksen "Stadtschreiber"-residenssin tämänvuotinen kirjailijavierailija, ja asuu ja työskentelee Tampereella lokakuun aikana. Tapahtuman järjestää Tampereen Saksalainen kulttuurikeskus, Sastamalan Opisto ja Suomen kirjainstituutin säätiö.

Identiteetin ja juurettomuuden kokemuksen äärellä
Nevfel Cumart, s. 1964, on julkaissut 18 runoteosta ja lukeutuu näin sukupolvensa tuotteliaimpiin runoilijoihin. Cumart tunnetaan erityisesti selkeäsanaisena lyyrikkona, joka käsittelee koskettavasti identiteetin, juurten ja juurettomuuden, sekä kulttuurien välillä toimimisen kysymyksiä. Hänen teoksissaan on vahva humanistinen viesti. Cumart on myös toiminut aktiivisesti luovan kirjoittamisen ja monikulttuurisuuden kouluttajana. Vuonna 2012 hän toimi lyriikan professorina Innsbruckin yliopistossa.

Cumartilta on ilmestynyt myös kertomuskokoelma sekä proosaa, artikkeleita ja kirjallisia esseitä antologioissa ja alan julkaisuissa. Hän on myös kääntänyt lukuisia teoksia, julkaissut tieteellisiä artikkeleita, henkilökuvia ja arvosteluja. Lisäksi hän on toiminut journalistina kirjoittaen erityisesti lehtien kulttuurisivuille.

Palkittu kirjailija
Cumart on saanut kirjallisesta tuotannostaan useita palkintoja ja tunnustuksia, mm. Kulturpreis Bayern (2008), Kulturpreis der Oberfrankenstiftung (2009), Pax-Bank-Preis (2011) -palkinnot. Vuonna 2014 Saksan liittotasavallan presidentti Gauck myönsi hänelle ansioristin.

Kirjailija on myös Erlangenin kirjallisuusseuran puheenjohtaja, Saksan P.E.N.-keskuksen, Euroopan kirjailijaliiton ja Oberfrankenin saksalaiskirjailijoiden liiton johtokunnan jäsen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se tulkataan paikan päällä suomeksi. Tervetuloa!

<Takaisin

Ele polghe kiria quin sica waicka henues on wehe wica.

Mikael Agricola

Esipuhe Psalttariin