Uutinen

Jälkemme-näyttelyn viimeinen viikko

SASTAMALAN SEUDUN MUSEOSSA TAPAHTUU

Sastamalan seudun museo sijaitsee Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin kanssa samassa pihapiirissä. Museoissa on yhteiset aukioloajat ja pääsyliput. Lippuja voi ostaa kummasta tahansa museosta (aikuiset 4e/6e, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).


NÄYTTELYT

Jälkemme – Aika, taide, historia

Sastamalan seudun museo juhlistaa 10-vuotiasta Sastamalaa taidetta ja historiaa yhdistävällä näyttelyllä Jälkemme – Aika, taide, historia. Kesänäyttely on avoinna 2.4.–31.8.2019.

Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä museo ja kuvataiteilija Heidi Piippo. Näyttelyssä taide yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden toisiinsa. Esillä olevat teokset herättävät ajattelemaan, miten ja missä historia on näkyvillä.

Sastamalan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Piippo otti sastamalalaiset mukaan toteuttamaan kahta teosta.

”Halusin heidän äänensä kuuluville. Sastamalalaisten kasvot ja sukutarinat avaavat uusia näkökulmia ja auttavat hahmottamaan yhteisen historiamme kulkua. Tarinat ja teosten ympärillä käydyt keskustelut herättivät jo tekovaiheessa paljon keskustelua siitä, mitä on olla sastamalalainen tänä päivänä. Toivon, että sama keskustelu jatkuu Jälkemme-näyttelyssä kävijöiden keskuudessa”, Piippo pohtii.

Näyttely on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joita juhlitaan tänä vuonna teemalla ”viihteen ja taiteen tiloissa”. Kulttuuriympäristöpäivien tavoitteena on, että kulttuuriympäristö nähdään voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.

Näyttely on avoinna 2.4.−31.8.2019 Sastamalan seudun museossa, Marttilankadun Tornihuvilassa. Näyttelykokonaisuuteen kuuluva ympäristötaideteos sijaitsee Pyhän Marian kirkon rannassa.

Tutustu Sastamalan seudun museon näyttelyyn asiantuntijan seurassa 29.8. klo 18

Syyskauden kulttuuritorstait aloittaa syvempi kurkistus Jälkemme – aika, taide, historia -näyttelyyn torstaina 29.8.2019 klo 18. Näyttelyn taideteokset luonut kuvataiteilija Heidi Piippo ja museon amanuenssi Emma Kurki avaavat näyttelyä pintaa syvemmältä. Vapaa pääsy.

Kirjavan kaupunkimme helmiä

Pienoisnäyttely nostaa esiin paikallisen kirjakulttuurin helmiä Sastamalan seudun museon kokoelmista 1.6.–30.11.2019.
Näet esimerkiksi Tuomas Ragvaldinpojan arkkiveisuja ja Rudolf Koivun alkuperäiskuvituksia.

Tulossa: Suuri urheilunäyttely – Lajien kirjoa Sastamalassa

Sastamalan seudun museon näyttely tuo esiin sen, miten monipuolisesti seudulla on urheiltu 1800-luvun lopulta tähän päivään. Potkukelkka- ja pyöräilykilpailut olivat suosittuja aikana jolloin lentopallosta tai salibandysta ei tiedetty vielä mitään. Sen sijaan hiihto, voimistelu ja yleisurheilu ovat kuuluneet lajivalikoimaan kautta vuosien. Esillä Tornihuvilassa 1.10.2019–31.8.2020.Lue lisää opastuksista ja muista ajankohtaisista asioista Sastamalan seudun museon omilta nettisivuilta tai museon facebook-sivuilta.

<Takaisin

Sanaa päähän vaikka halkonuijalla.

Aleksis Kivi

Seitsemän veljestä