Uutinen

Hyvää kansainvälistä museoviikkoa!

Tänään kansainvälinen museokenttä haluaa osoittaa tukensa kaikille teille, jotka taistelette etulinjassa koronavirusta vastaan. Myös Suomen kirjainstituutin säätiö lähettää teille lämpimän kiitoksen <3!

Samalla haluamme kiittää myös niitä tahoja, jotka ovat pitäneet koteihinsa pakkautuneet ihmiset edes jotakuinkin järjissään. Tällaisia tahoja on paljon, mutta säätiömme näkökulmasta yksi merkittävimmistä tahoista ovat kirjatoimijat.

Siispä kiitos teille kirjailijat, kääntäjät, kuvittajat, kustantajat, kirjapainot, kirjakaupat, kirjastot, antikvariaatit, ääni- ja e-kirjapalvelut sekä kaikki muut, jotka mahdollistatte sen, että me lukijat saamme kirjan käteemme tai kuulokkeisiimme! Teidän ansiostanne olemme eristyksestä huolimatta päässeet vapaasti liikkumaan menneessä ja tulevaisuudessa, kotimaassa ja ulkomailla <3.


Työ kirjakulttuurin parissa jatkuu

Suomalaisella kirjalla on rikas historia ja korvaamattoman tärkeä rooli hyvinvoivassa ja innovatiivisessa Suomessa.

Säätiömme tehtävä on muistuttaa tästä kirjallisesta kulttuuriperinnöstä ja edistää lukutaitoa sekä nykyisten että tulevien sukupolvien keskuudessa. Poikkeusoloista huolimatta olemme jatkaneet tämän tehtävän toteuttamista.

Suomen Kirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo ovat viime kuukausien aikana lisänneet aktiivisuuttaan digitaalisissa ympäristöissä, ja löydät digisisältöjämme kootusti täältä.

Normaalioloissakin yli puolet museotyöstä tehdään kulisseissa. Museoviikon kunniaksi pääset tutustumaan näihin kulisseihin myöhemmin tällä viikolla. Näin museoviikon aluksi on myös ilahduttavaa päästä kertomaan, että molemmat museomme avautuvat 1. kesäkuuta!

Nautinnollista museoviikkoa koko säätiömme puolesta toivottaa

Heli Vuohelainen
intendentti
Suomen Kirjainstituutti

<Takaisin

Sanaa päähän vaikka halkonuijalla.

Aleksis Kivi

Seitsemän veljestä